Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
POLİSE YENİ OPERASYON
POLİSE YENİ OPERASYON
Türkiye'nin büyük tepkisini çeken Sahur vakti operasyondan sonra bugün polislere karşı 2. bir operasyon daha başlatıldı. Bugünkü operasyon Hükümet'e yakın Twitter adreslerinden günler önce duyurulmuştu.
5 Ağustos 2014, 13:09

 

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan emniyet personeli, sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmeye başlandı.

Gözaltına alınan polisler, önce sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen polisler, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı. Şimdiye kadar gözaltına alınan 3 polisin emniyete sevki yapıldı. Polisler, basının görüntü alamayacağı arka kapılardan emniyete alınıyor.

İstanbul, Ankara, Van, Hakkari, Mardin, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda toplam 33 kişinin gözaltına alındı.

POLİSLERE YÖNELİK İKİNCİ OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler, saat 06.30'da belirlenen adreslere çıkış yaptı. 

Operasyon düzenlenen adreslerden biri de Seyrantepe'deki polis lojmanları oldu. Ekipler, buradaki adrese 2 araçla geldi. Bu arada Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de çevik kuvvet ekiplerinin önlem alındığı belirtildi. Operasyona ilişkin bilgi verilmedi.
Bir şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi

Gözaltına alınan bir kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik kuvvet polisinin hastane önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü. Sağlık kontrolü sonrası gözaltına alınan şahıs kameralara doğru, “Gecemi gündüzüme kattım. Çalıştım. Sonuç bu” dedi.

OPERASYONUN YAPILDIĞI İLLER

Emniyet mensuplarına yönelik bugün ki operasyonun İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapıldığı öğrenildi.

OPERASYONU İLK OLARAK HÜKÜMETE YAKIN SİTELER DUYURMUŞTU

Twitter’daki @GizliArşiv isimli hesaptan geçen akşam atılan Tweet’lerde yeni operasyonun geldiği duyurulmuştu. Bu hesaptan kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yer aldığı isim listesi paylaşılmıştı. Gözaltına alınacak isimlerin söz konusu sitelerden duyurulması, akıllara “Kimin ne zaman gözaltına alınıp tutuklanacağını nereden biliyorlar?” sorusunu getirmişti.

Kamuoyu, polislere sahur vaktinde yapılan operasyonu ilk olarak Twitter’dan öğrenmişti. Söz konusu operasyon ilk olarak saatler öncesinden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Danışmanı Şenol Kazancı’ya ait olduğu iddia edilen “Beyefendi-@DERİN MİLLET “ Twitter hesabı paylaşmıştı. Akşam saat 19.00 civarında atılan tweetlerde gece yarısı ve sabaha karşı polislere yönelik operasyon yapılacağı iddiası yer almıştı. Ardından polisler, terör örgütü üyelerine bile yapılmayan bir muamele ile sahur vakti gözaltına alındı. Şu an ise yine Twitter üzerinden ikinci bir operasyonun yapılacağı dillendirilmişti. Bu durum, operasyonların hukuki olmaktan ziyade siyasi olduğu yorumlarına sebep olmuştu.

IĞDIR'DA BİR EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

Iğdır'da sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda bir emniyet görevlisi gözaltına alındı.

22 Temmuz'da polislere yönelik düzenlenen sahur operasyonunun ardından, ikinci dalga olarak adlandırılan ve 14 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Iğdır'da da bir emniyet görevlisi sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı.

İsmi ve görev yeri açıklanmayan H.A. isimli emniyet görevlisinin ifade vermek üzere İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.

VAN, HAKKARİ, MARDİN VE BİTLİS'TE 9 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Van, Hakkari, Mardin ve Bitlis'te emniyete yönelik operasyonda 9 polis gözaltına alındı. Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2'nci ayağı bugün sabah satlerinde yapıldı. 14 ilde yapıldığı belirtilen operasyonlar kapsamında Van'da 4, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 1 polis, Hakkari'de 3 komiser ve Mardin'in Ömerli ilçesinde de 1 komiser gözaltına alındı.Yapılan gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

PERİNÇEK: POLİSLERE OPERASYONUN ARKASINDA BEN VARIM

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sahur vakti emniyet mensuplarına yapılan operasyonun gerçek sahibinin kendileri olduğunu söyledi.

Operasyonların Erdoğan ve Gül’e kadar uzanacağını savunan Doğu Perinçek, “Gözaltına alınan polislerin hepsi, geçmişte Aydınlık, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi tarafından isim isim saptanmış ve açıklanmıştır. Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün ne yapmıştır? Bunları yıllarca önceden biz saptadık.” dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Doğu Perinçek, 22 Temmuz’da sahur vakti emniyet mensuplarına yönelik operasyonu değerlendirdi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem’in, “Operasyonun gerçek sahibi biziz.” şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Perinçek, “Biz Gladyo ile 40 yıldır savaşıyoruz. 1970’lerden beri. Tabii ki sahibi biziz. Silivri önlerinde ‘Silivri duvarları yıkılacak, Fethullahçı gladyodan hesap sorulsun’ diyen biz değil miydik? Bu operasyon nereye gidecek? Savcısı değil miydi Tayyip Erdoğan? Ve Abdullah Gül o operasyonları başlatmadı mı? Bu oraya da gidecek. Bu operasyonun sahibi biziz. Gladyoya karşı mücadelenin önderi, mimarı, fikir babası İşçi Partisi’dir.” cevabını verdi.

Gözaltına alınan polislerin isimlerinin yıllar öncesinden kendileri tarafından tespit edilen emniyet mensupları olduğunu belirten Perinçek, “Şu anda sorgulanan, gözaltına alınan polislerin hepsi, geçmişte Aydınlık, Ulusal Kanal ve İşçi Partisi tarafından yasa dışı uygulamaları yapan sorumlular olarak isim isim saptanmış ve açıklanmıştır. Ali Fuat Yılmazer nedir? Ne yapmıştır? Yurt Atayün ne yapmıştır? Biz bunları yıllarca önceden saptamışız ve kamuoyuna duyurmuşuz.” ifadelerini kullandı.

Akit gazetesine verdiği röportaja değinen Perinçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hapisten ilk çıktığım zaman Akit gazetesi benden beyanat almıştı, kıyametler kopartıldı falan… Bakın o demecin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Orada ne dedik? Fethullahçı gladyonun üzerine yürünsün. Bu, bizim Türkiye’nin önüne koyduğumuz bir programdır, bizim. Bizim Türkiye’nin önüne koyduğumuz işlem. Biz bunun sahibiyiz. Türkiye halkının özgürlüğü, can güvenliği, yargı güvenliği içinde yaşaması bu gladyonun temizlenmesine bağlıdır. Onun için ‘bunu başkası yapıyor falan’ böyle bir şey yok. Kim yaparsa yapsın, bizim 40 yıldır Türkiye’nin önüne koyduğumuz programın uygulamalarıdır ve biz bunun en başındayız. Bu operasyonun sonuna kadar gitmesi için en önde mücadele eden partiyiz.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR