Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD ÖLÜM ŞEBEKESİNE 5000 TÜRK
IŞİD  ÖLÜM ŞEBEKESİNE 5000 TÜRK
İŞİD katliam örgütüne simsarlar aracılığı ile Türk gençleri kandırılarak götürülüyor.Devletin bunları engelleyerek kontrol altına alması gerektiğini savunan Mehmet Şeker, "IŞİD denilen örgüte Türkiye 'den katılan adam sayısı 5 binden fazla.
20 Temmuz 2014, 12:40

 

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, internetten cihat sitelerine ve sosyal medya ağlarına girerek kandırılan 5 bini aşkın kişinin Suriye'ye geçerek, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarına katıldığını iddia etti.

Devletin bunları engelleyerek kontrol altına alması gerektiğini savunan Şeker, "IŞİD denilen örgüte Türkiye 'den katılan adam sayısı 5 binden fazla.

Devlet bunu bilmiyor mu? Bir devletin istihbaratı ne yapar? Bu adamlar internetten haberleşiyorlar ve bu insanlar buradan ailelerden koparak Suriye'ye gidiyorlar" dedi.

image

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Suriyeliler ile Türk vatandaşları arasında başlayan gerginlikler üzerine açıklama yaptı. Şeker, en büyük sorunun Suriyeli'lerin istediklerini gibi işyeri açabildiklerini, vergi gibi zorunlu ödemeleri yapmadıklarından oluşan haksız rekabetin esnafı sıkıntıya soktuğunu ifade ederek şöyle konuştu; "Baştan beri söylüyoruz; böyle bir politikasız, isteyenin geldiği bir ülke olamaz. Ben bunu TBMM'de de gündeme getirdim. Terörü, bombayı, eroin, esrar, hastalık ithal edersiniz ve bunların hepsi oldu. Şimdi en büyük sıkıntı; çevre illerde ve Gaziantep'te yaşayan Suriyeliler ile Gaziantepli vatandaşlar arasında gerginlik başladı. Bunun da nedeni şu; anlatılanlara göre Suriyeliler rahat işyerleri açıyor ve denetlenmiyor. Bizim esnafımız ise işyeri açtığında SGK ve vergiler ödüyoruz, zabıta, polis bizi denetliyor ve sıkıntılar bu. Suriyeliler de, çok rahat işyeri açtığından ve vergi, SGK gibi maliyetleri olmadığı için ucuz iş yaptığından bir husumet başlamış."

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR