Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 PKK'LI CİNAYETİNDE İLGİNÇ GELİŞME
3 PKK'LI CİNAYETİNDE İLGİNÇ GELİŞME
Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK'lı üç kadının aileleri, suikast talimatını verdiği iddia ettikleri kişiler için uluslararası tutuklama kararı istediler.
19 Temmuz 2014, 18:54

 

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde PKK'lı üç kadının aileleri, suikast talimatını verdiği iddia ettikleri kişiler için uluslararası tutuklama kararı istediler.

Vatan Gazetesi'nin Fransız haber ajansı AFP'ye dayandırdığı habere göre, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesinden sorumlu tutulan Ömer Güney'in yargılanması devam ederken,  aileler cinayetlerin talimatlarını verdiği iddia ettikleri MİT yetkilileri için tutuklama emri çıkarılmasını istedi. Talebin gerekçesi olarak da MİT yetkililerinin imzasının bulunduğu ileri sürülen ve üzerinde Şube Müdürü O. Yüret, Daire Başkanı U. K. Ayık, Başkan Yardımcısı S. Asal, Başkan H. Özcan'ın imzasını taşıdığı iddia edilen gizli ibareli belge gösterildi. Şubat ayında Alman gazete Der Spiegel, Alman güvenlik servislerindeki kaynaklardan bu belgenin doğru olduğu sonucunu edindiklerini açıklamıştı.

Ses kaydı

Belgenin ortaya çıkmasından hemen önce, Güney’e ait bir ses kaydı da internet ortamında paylaşıldı. 12 Ocak’ta yayınlanan kayıtta, iddiaya göre MİT üyeleri oldukları ifade edilen iki kişi, Güney ile bir görüşme esnasında kendisinden cinayet planlarını dinliyordu.

Suikast yerine çiçek bıraktı

Avrupa programı kapsamında Paris’te bulunan cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 9 Ocak 2013 tarihinde PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürüldüğü Kürdistan Enformasyon Bürosu’na çiçek bıraktı. Demirtaş, “Aradan geçen bu kadar zamana rağmen özellikle Fransız hakimlerin Fransız yargısının cinayeti aydınlatacak en küçük adım bile atmaması kabul edilebilir bir durum değil” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR