Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MONTAJ DEDİ AMA RAPOR VERMİYOR
MONTAJ DEDİ AMA RAPOR VERMİYOR
TÜBİTAK, montaj diye açıklama yaptığı Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon görüşmesi için rapor vermekten kaçındı.
2 Temmuz 2014, 11:20

 

Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen “sıfırlama” konuşmalarına ilişkin TÜBİTAK raporunu talep eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal’a ret yanıtı verildi. TÜBİTAK, raporunda konuşmaların “hece hece montajlandığını” iddia etmiş ama konuyla ilgili ayrıntıları kamuoyuna açıklamamıştı.

Bilgi Edinme Kanunu kapsamında mail yoluyla raporu TÜBİTAK’tan talep eden İdris Bal’a yine maille cevap verildi. “Talep ettiğiniz belgeler bilgi edinme hakkı kapsamında olmadığından tarafınıza verilememektedir” ifadeleriyle başlayan yanıtta konuyla ilgili şu gerekçeler sıralandı:

“4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununun ‘Adli soruşturma ve kovuşturmaya ilişkin bilgi veya belgeler’ başlıklı 20’nci maddesine göre; Açıklanması veya zamanından önce açıklanması hâlinde; Suç işlenmesine yol açacak, suçların önlenmesi ve soruşturulması ya da suçluların kanunî yollarla yakalanıp kovuşturulmasını tehlikeye düşürecek, yargılama görevinin gereğince yerine getirilmesini engelleyecek, hakkında dava açılmış bir kişinin adil yargılanma hakkını ihlâl edecek, nitelikteki bilgi veya belgeler, bu kanun kapsamı dışındadır. Anılan madde hükmü gereğince, talep ettiğiniz belgeler bilgi edinme hakkı kapsamında olmadığından tarafınıza verilememektedir.”

 ÇEKİNDİKLERİNİN GÖSTERGESİ

Olumsuz yanıtı değerlendiren İdris Bal, “Söz konusu rapor, şeffaflık gereği açıklanmalı, Başbakan’a yönelik bir dava yok ki neden gizleniyor. Anlaşılıyor ki TÜBİTAK, bilimsel olmayan bir raporu paylaş-maktan çekiniyor. Bu, kendilerine, bilimselliklerine güvenmediklerinin göstergesidir” dedi


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR