Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YASAK KALKTI FAKAT TİB TAKMIYOR
YASAK KALKTI FAKAT TİB TAKMIYOR
Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, YouTube’un avukatı Gönenç Gürkaynak’ın erişim engeline itirazı üzerine yasağı kaldırma kararı aldı fakat TİB, ATATÜRK ile ilgili videoları bahane ederk  kararı keyfi olarak uygulamıyor..
10 Nisan 2014, 10:45

 

Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, YouTube’un avukatı Gönenç Gürkaynak’ın erişim engeline itirazı üzerine yasağı kaldırma kararı aldı fakat TİB, ATATÜRK ile ilgili videoları bahane ederk  kararı keyfi olarak uygulamıyor..

27 Mart’tan bu yana uygulanan yasak Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararının ardından kaldırılmış, yapılan itiraz sonucu Mahkeme, YouTube’u açılmadan tekrar kapatmıştı. Kararın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na tebliğinin ardından sitenin kullanıma açılması bekleniyor fakat nafile..

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in Dışişleri’nde yaptıkları Suriye konulu toplantının ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, video paylaşım sitesi YouTube’u kapatmıştı.

TİB’in yasak getirmesinden sonra Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuş ve siteye erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştu. Savcılığın talebi üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi de YouTube’a erişimin engellenmesine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararının ardından Türkiye Barolar Birliği tarafından yasak kararına yapılan itiraz üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, 4 Nisan’da YouTube’a yönelik ‘tüm yayına erişimin engellenmesi’ kararını kaldırdı. Mahkeme, YouTube’un tamamen kapatılmasının hak ihlaline neden olduğunu açıkladı ve yasak kararını kaldırdı. Ancak siteye getirilen özgürlük, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazıyla uygulanma imkânı bulmadan geri alındı. Üst mahkeme olan Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, söz konusu linklere dair kararın YouTube’a tebliğ edilmesine rağmen yayından kaldırılmaması nedeniyle ‘suça konu içerikler kaldırılıncaya kadar’ erişim engelinin devamına hükmetmişti.

YouTube’un avukatı Gürkaynak, erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemes’ine bireysel başvuru da yapmıştı. Ayrıca Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne ‘erişimin engellenmesi işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması’ için dava da açmıştı. Başvurular ve yasağın kaldırılması talebinin ardından Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, YouTube’a uygulanan yasağı kaldırdı fakat TİB bu karara uymamakta kararlı görülüyor.ı .


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR