Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEVDA TEPESİNİ GÖREMEDEN ÖLDÜ
SEVDA  TEPESİNİ GÖREMEDEN ÖLDÜ
23 Ocak 2015, 09:37

 

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz dün hayatını kaybetti. 91 yaşındaki kral için bugün bir cenaze töreni düzenlenecek. Hayatı boyunca pek çok büyük projeye imza atan Kral Abdullah’ın gerçekleştiremediği işlerden biri ise İstanbul Küçüksu mevkiinde bulunan Sevda Tepesi projesiydi. Kral Sevda Tepesi'nde yaptırmak istediği otelinden boğaza bakamadan hayatını kaybetti... 

Kral Abdullah 2007 yılında geldiği Ankara'da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gülve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile kaldığı otelde bir araya gelmişti

Kralın otel yapmak istediği Sevda Tepesi’nin ayrıcalıklı imar planı geçen Aralık ayında iptal edilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. İstanbul Anadolu Yakası Küçüksu Mevkii’nde bulunan Sevda Tepesi’ni 1982 yılında dün gece hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Kral Abdullah 27 milyon dolara satın aldı. Krala tepeye imar için izin verilmişti.

Sevda Tepesi'nin yeri...

Suudi Arabistan Kralı Kral Abdullah 2012 yılında tepeye bir otel yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin istemişti. Bakanlık ise  teklif plan hazırlayarak 31 Mayıs 2012'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderdi. Teklif plan yazısında 'imar bütünlüğünü bozmayacak şekilde yapılanma hakkı verilmesini' talep edildi.

PLAN İPTAL EDİLDİ

Bakanlık'tan gelen teklif planı İBB Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gönderildi. 16 Haziran 2012 tarihinde ise İBB meclisi yapılanma hakkı verdi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ise 24 Aralık 2014 tarihinde, Sevda Tepesi ve Şişli Meslek Lisesi'nin ayrıcalık imar planlarının iptal edildiği açıklamasında bulundu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR