Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE FAİZİ DÜŞÜRÜP DOLARI AZDIRIYOR
TÜRKİYE FAİZİ DÜŞÜRÜP DOLARI AZDIRIYOR
ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizi 75 baz puan artırmasının ardından dünyanın önde gelen ülkelerinin merkez bankaları enflasyonu düşürmek için ardı ardına faiz yükseltirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 100 baz puan daha indirerek yüzde 12’ye düşürdü.
22 Eylül 2022, 11:38
 
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 12'ye düşürdü. Karar sonrasında dolar/TL 18,40 ile rekor tazeledi. TL erimeye Dolar artışa devam ediyor
 
25 merkez bankası enflasyonu düşürmek için ardı ardına faizi artırırken, TCMB geçen ay olduğu gibi yine faizi 100 baz puan indirmeyi tercih etti.
Kararın açıklanmasının ardından dolar/TL 18.4026'ya çıkarak, sabah 18.3809'luk tarihi zirvesini egale etti. Yüzde 80’i aşan resmi enflasyona rağmen banka geçen ay politika faizini 100 baz puan daha düşürerek yüzde 13’e indirmişti.
 
Böylece Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Üye olmayı hedefliyoruz” diye açıkladığı Şangay Beşlisi’ne Çin ve Rusya gibi faizi indirerek faiz tarafından girdi. Kararın açıklanmasından sonra dolar 18.40'a çıkarak yeni bir rekor kırdı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR