Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV RUS E-TİCARET ŞİRKETİ OZON TÜRKİYE'DE
DEV RUS E-TİCARET ŞİRKETİ OZON TÜRKİYE'DE
Rusya'nın e-ticaret şirketi Ozon, Türkiye'de ofis açacağını ve Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti kolaylaştıracağını açıkladı.
31 Ağustos 2022, 17:35
 
 
Rusya'nın e-ticaret şirketi Ozon, Türkiye'de ofis açacağını ve Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti kolaylaştıracağını açıkladı. Şirket böylece Rus tüketicilerin platform üzerinden Türk satıcılardan doğrudan ürün satın almasına olanak sağlayacak.
 
Batılı ülkeler, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ülkeye yönelik bir dizi yaptırım başlattı. Yaptırım kararlarını uygulamayan ancak ihlal de etmediğini açıklayan Türkiye ile Rusya arasındaki ticati ilişkiler bazı alanlarda gelişti.
 
Ozon tarafından dün yapılan açıklamada, "Ozon Türk satıcıların ürünlerine karşı artan talebi görüyor ve piyasada pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor. 2022'nin ilk yarısında Türk satıcıların sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki kat yükselirken, Türkiye'den Rusya'ya satışı gerçekleştirilen ürünlerin sayısı da üç katına çıktı" ifadelerine yer verildi.
 
Avrupa Birliği'nin sıkı yaptırımlarına maruz kalan Rusya'daki özel şirketler, yeni arz zincirleri ve finansman kaynakları oluşturmaya çalışıyorlar. Rublenin değerini nispeten koruması, TL'nin ise değer kaybetmesi de Rusya'dan Türk ürünlerine olan talebin artmasına neden oldu.
 
image
 
Pazar yerine Türkçe'yi dahil edecek
Ozon, İstanbul'da yeni bir ofis açmanın yanı sıra, Türk satıcıları online platforma katılmaya teşvik etmek için ürünlerin Türkiye'den Rusya'ya teslim süresini 6-8 güne düşüreceğini ve pazar yeri dillerinin arasına Türkçe'nin dahil edileceğini belirtti.
 
Ozon Global CEO’su Stepan Gusamov, 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye’deki satışlarının yüzde 440 büyüdüğünü belirterek,“Türkiye’nin potansiyeline çok inanıyoruz. Satıcılarımızın sayısını artırmayı planlıyoruz. İki pazar arasında var olan engelleri aşmaya kararlıyız. Türkçe müşteri hizmetlerinin ve sohbetlerinin satıcının ana diline anında çevirisinin yapılacağı kolay ve rahat iletişim kurma araçlarımızı tanıtacağız. Sağlayacağımız bir diğer fayda ise Türk satıcılar için ödemeyi dolar üzerinden yapacağız” dedi
 
               image
 
Ozon'un Türkiye müdürü Hazal Maras, Ozon'un Türk satıcılara Türkiye'den Rusya'ya satışların akışını sağlamada destek olmak istediğini söyledi.
 
Ozon, Temmuz ayında Rusya'da paralel ithalat yöntemi ile ürün satmaya başlamıştı. Rus hükümeti tarafından teşvik edilen paralel ithalat sistemi, satıcıların ülke dışında piyasaya sunulan ürünleri marka sahibinden izin alınmadan ithal etmesine olanak sağlıyor.
 
Rusya'nın Başbakan Yardımcısı Andrei Belousov, paralel ithalat uygulamasının Rus ekonomisinin yaptırımlar karşısında dayanıklı kalmasına yardımcı olduğunu ifade etti.
 
Wildberries şirketi ile birlikte Rusya'nın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Ozon, 2020'nin sonunda Nasdaq'ta ilk harza arzını gerçekleştirirken 1 milyar dolar yatırım almış ve Rusya'nın başka şirketleri için de kısa süren bir yüksek yatırımlı halka arz dönemi başlamasına vesile olmuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR