Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 MODA MARKASI ZOR DURUMDA MI ?
2 MODA MARKASI ZOR DURUMDA MI ?
Geçen hafta mağazalarını kapatan LC Waikiki ve Mavi Jeans markaları internet satışlarını da durdurduklarını açıkladı.
3 Haziran 2020, 14:52
 
Corona virüs salgınının etkileri tüm dünyada her geçen daha fazla hissediliyor. Birçok sektörü durma noktasına getiren corona virüs salgını ile perakende sektörünün mağazaları kapatıp e-ticarete döndüğü haberleri henüz gündemdeyken 2 ünlü markadan şaşırtıcı hamle geldi.
Ülkemizde her ne kadar sokağa çıkma yasağı gelmemiş, AVM'ler kapatılmamış olsa da her sektörden birçok marka fiziksel mağazalarını kapattı. Bu markaların çoğu online olarak hizmet vermeye devam etse de iki önemli markadan e-ticareti sonlandırma kararı geldi.
 
Mavi ve LC Waikiki, küresel etkisini sürdüren COVID-19 pandemisinde yaşanan kritik süreçte, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlık durumlarını düşündüklerini ve bu yüzden dün itibarıyla online mağazalarının hizmetine bir süre için ara vereceklerini açıkladılar. İki marka da mevcut siparişlerin ulaştırılacağını belirtti. Mavi, sitenin açılmasından sonraki 90 gün içinde iadelerin yapılabileceğini açıkladı.
 
LC Waikiki, geçtiğimiz hafta iki depo çalışanının COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını belirtmişti. Risk grubunda olan tüm çalışanlarının evlerine gönderildiğini, vakanın çıktığı depoların kapatıldığını ve 10 farklı lokasyondaki depoların da dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Ancak şirket şimdi tüm online operasyonu durdurma kararı aldı.
 
Şimdilik diğer markalardan herhangi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen önümüzdeki günlerde birçok markanın online alışverişleri de durduracağını öngörmek mümkün. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR