Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GURURUMUZ PEAK 1.8 MİLYAR DOLARA SATILDI
GURURUMUZ PEAK  1.8 MİLYAR DOLARA SATILDI
10 yıl önce Kadıköy Moda'da bir apartman dairesinde kurulan Peak Games Türkiye'den çıkıp 1 milyar doları aşan değere satılan ilk teknoloji şirketi oldu. Şirketin Avrupalı hissedarları satıştan aslan payını alırken şirketin kurucusu Sidar Şahin'in anlaşmadan 350-400 milyon dolar civarında bir pay alması bekleniyor.
2 Haziran 2020, 22:02
 
Peak'in 1.8 milyar dolara dünyanın en büyük oyun firmalarından ABD merkezli Zynga’ya satışı netleşti.
 
Türk oyun firması Peak, 1.8 milyar dolara dünya devi Zynga tarafından satın alınınca Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi (unicorn) oldu. Anlaşmaya göre Peak hissedarları 900 milyon doları nakit, 900 milyon dolarlık Zynga hissesi alacak
 
image
 
Türkiye'nin teknoloji devi girişimi Peak, dünya oyun devi Zynga tarafından 1.8 milyar dolara satın alındı.
 
Yapılan anlaşmaya göre Peak hissedarları 1.8 milyar doların 900 milyon doları nakit, 900 milyon dolarlık Zynga hissesi alacak. Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en büyük satın almalardan olan anlaşmanın üçüncü çeyrek sonunda tamamlanması bekleniyor.
 
Uzun yıllara dayanan emek ve deneyimle Sidar Şahin tarafından kurulan teknoloji girişimi Peak, 20 yıldan fazla özellikle mobil oyunlar konusunda uzmanlaştı.
 
Peak'in kurucusu Sidar Şahin, 2000'li yılların başında Funpac java platformunda telekom operatörlerine mobil oyunlar satıyordu. 10 yıl önce kurduğu Peak, Türkiye'nin resmi olarak 1 milyar doları aşan girişimi oldu.
 
image
 
Zynga geçtiğimiz yıllarda Okey oyunu başta olmak üzere Peak tarafından geliştirilen 4 farklı oyunu 100 milyon dolara satın almıştı.
 
Mobil uygulama pazarına yönelik araştırmalar yapan App Annie'nin 2018 listesine göre Peak dünyanın en çok gelir elde eden uygulama geliştiricileri arasında üst sıralarda yer aldı. Geçtiğimiz yıl dünya genelinde mobil uygulamalardan en çok gelir elde eden 37'nci şirket olan Peak, 2019'da listede dokuz sıra yükselerek 26'ncılığa çıktı. 2020'nin mayıs ayı itibarıyla Peak tarafından geliştirilen Toon Blast oyunu ABD'de en çok hasılat elde eden ilk 20 uygulama arasında 19'uncu sırada yer alıyor. Bu yılın başında 193 ülkede 30 milyon aktif kullanıcıya sahip Peak'in başarısının pek çok Türk teknoloji girişimcisine örnek olması bekleniyor. Peak'i satın alan dünyanın en büyük sosyal oyun üreticisi Zynga'nın ABD'de 29 Mayıs itibarıyla piyasa değeri 8.7 milyar doları buluyor. San Francisco merkezli şirket 2018 yılında da Türkiye'den Gram Games'i 250 milyon dolara satın almıştı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR