Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADNAN POLAT DOLANDIRILDI
ADNAN POLAT DOLANDIRILDI
Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın Air Albania Havayolu’nun ortağı Arnavut işadamı Sinan İdrizi tarafından dolandırıldığı iddia edildi. İdrizi, Arnavutluk’ta petrol şirketi alacağı vaadiyle Polat’ın 23.6 milyon TL parasını aldı.
25 Mayıs 2020, 19:02
 
Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı olan ünlü iş insanı Adnan Polat'ın Arnavutluk'ta dolandırıldığı iddia edildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapan Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı Sinan İdrizi'nin petrol şirketi alacağını söyleyerek kendisinden para istediğini, sözleşmenin gereğinin yerine getirilmediğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu.
 
OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ…
Arnavutluk'ta projeler üreten Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı ve Arnavutluk Süper Ligi takımları arasında yer alan Flamurtari'nin yöneticisi Sinan İdrizi ile tanışıyordu. Sinan İdrizi, Polat'a Arnavutluk'ta bulunan Global Fluids International (GFI) isimli bir şirketin çok kazandığını ve şirketi almak isterse kendisine yardımcı olabileceğinden bahsetti. İddiaya göre Sinan İdrizi, Polat'a şirketin satış bedelinin 17 milyon dolar olduğunu söyleyerek, kapora olarak 3.5 milyon dolar (bugünkü kurla 23.6 milyon TL) verilmesini, satış gerçekleşmez ise kaporanın iade edileceğini ifade etti.
 
image
 
Polat, Kasım 2016 yılında taslak hisse alım sözleşmesi hazırlattı. Sözleşmeden sonra İdrizi, şirket yetkililerinin kendisini aradığını ve paranın banka üzerinden değil, yediemin sıfatıyla kendisi tarafından götürülmesini istediklerini belirtti. Polat da ön ödeme ücretini, imzaladıkları satış sözleşmesinden sonra işadamının hesabına yolladı.
 
KAPORA İADE EDİLMEDİ
 Savcılık'a yapılan suç duyurusundaki iddialara göre, birkaç ay sonra Sinan İdrizi, Arnavutluk'ta seçim olacağını, projenin seçim sonrasına kaldığını belirterek Polat'ı oyaladı. 2017 yılında yapılan seçimlerin ardından satışın yapılamayacağını açıkladı.
 
Adnan Polat da 3.5 milyon dolarlık kaporasını ve satış sözleşmesinin iptal edilmesini istedi. Fakat, Sinan İdrizi, sözleşmeyi iptal etmek istemedi. Adnan Polat da aradan aylar geçmesine karşısında, İdrizi tarafından kendisine herhangi bir ödeme yapılmayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dolandırıldığını iddia eden Polat'ın şikâyeti sonrasında olayl hakkında soruşturma açıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR