Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AUDI DÜNYA DEVİ TAKIMA SPONSOR OLDU Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/ekonomi/35273/audi-dunya-devi-takima-sponsor-oldu

 

AUDI DÜNYA DEVİ TAKIMA SPONSOR OLDU
AUDI DÜNYA DEVİ TAKIMA SPONSOR OLDU
Almanya Bundesliga dünya devi takımlarından Bayern Münih, bir başka Alman dünya markası Audi ile dev bir sponsorluk anlaşması imzaladı.
9 Şubat 2020, 18:47
 
Almanya Bundesliga takımlarından Bayern Münih, otomobil markası Audi ile dev bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Alman basınında çıkan habere göre, 10 yıl sürece anlaşmadan Bavyera ekibi 500 milyon Euro kazanacak.
 
Audi ile 2024 senesine kadar anlaşması bulunan Bayern, senelik 35 milyon Euro gelir elde ediyordu. Ancak Bavyera ekibinin bir süredir bir başka otomobil markası olan BMW ile toplam 800 milyon Euro değerinde bir anlaşma üzerinde çalıştığı konuşuluyordu.
 
image
 
Buna karşın Bayern Münih tarafı anlaşmayı uzatma kararı aldı. 2029'da sona erecek mukavele sayesinde Münih, senelik 50 milyon Euro kazanacak. Kulüp başkanı Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, 'anlaşmayı uzattıkları için çok memnun olduklarını belirtirken, böylece iki taraf için güvenilir ve anlamlı bir ilişki kurduklarını kanıtladıklarını' söyledi.
 
image
 
Bayern Münih'te yüzde 8,33'lük hissesi bulunan Audi'nin daha önce hisselerini satması gündeme gelmiş ancak Alman otomobil markası bu durumu reddetmişti.