Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YATIRIM DÜNYASI İSTANBUL'DA BULUŞTU
YATIRIM DÜNYASI İSTANBUL'DA BULUŞTU
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin ev sahipliğinde, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve İslam Kalkınma Bankası işbirliğiyle düzenlenen “İslam İşbirliği Teşkilatı Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı” resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile gerçekleşti.
8 Aralık 2019, 16:00
 
 
Açılışta, aralarında Gine Devlet Başkanı, Gine-Bissau ve Arnavutluk Başbakanları ve Afganistan, Azerbaycan, Benin, Fas, Filistin, Guyana, Kamerun, Katar, Kuzey Kıbrıs, Libya, Maldivler, Malezya, Mali, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Somali, Tacikistan, Türkmenistan’ın ilgili bakanlarının da yer aldığı toplantıda, 46 ülkenin resmi temsilcisi hazır bulundu.
 
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ev sahipliğinde; İİT Genel Sekreterliği, İslam Kalkınma Bankası Grubu iştirakleri ICD, ICIEC ile SESRIC gibi önemli paydaşların işbirliğinde düzenlenen konferans 8-9 Aralık tarihlerinde olmak üzere iki gün sürecek. İİT üye ülkelerinin kendi aralarındaki yatırımları artırmalarının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik adımlar ve serbest dolaşımın karşısındaki her tür engeli kaldırmak suretiyle İİT bünyesinde yatırımların teşvik edilmesi ve aynı zamanda İİT bölgesinde iş yapma kolaylığının artırılması Konferansın ana gündem maddeleri arasında.
 
image
 
46 ülkeyi temsilen 2 devlet başkanı, 2 başbakan, 27 bakan, 410 kamu kurumu, 700’den fazla özel sektör temsilcisinin katılımı ile başlayan Konferans, hükümet yetkililerinin yanı sıra, yatırım ve sanayiden sorumlu bakanlar, ticaret müsteşarları, yatırım destek ajanslarının üst düzey temsilcileri, 56 İİT üye ülkesinde faaliyet gösteren şirketlerin ve diğer çok uluslu şirketlerin CEO’ları, çok taraflı kalkınma bankalarının/fonlarının başkanları, uluslararası iş dünyasından liderler, analistler, ekonomistler, hukuk uzmanları, akademisyenler, risk uzmanları, uluslararası teşkilatlar ve çok taraflı ajanslar, yatırım danışmanları ve ekonomi müşavirleri, bölgesel ekonomi toplulukları, ticaret odaları, ve ticaret konseyi temsilcilerini bir araya getiriyor.
 
Konferans açılış programında gerçekleştirdiği konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut şunları kaydetti; “Bugün, gelişmiş ekonomiler dâhil birçok ülke, küresel doğrudan yatırımlardan pay almak için, kıyasıya rekabet etmektedir. Tüm dünyada son yıllarda artan belirsizlikler sebebiyle, küresel yatırımlarda, önemli çalkantılar yaşanmakta ve bu durum rekabeti daha da artırmaktadır. Bu minvalde, burada temsil edilmekte olan tüm İslam ülkelerinin, tecrübe paylaşımı ve istişare yoluyla, doğrudan yatırımlardan daha fazla pay almalarına katkıda bulunmak, bu toplantının en önemli hedefidir. Bu önemli etkinliğin, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasında, yatırımların daha da artırılmasına, finansmana erişimin kolaylaşmasına ve en önemlisi de, yeni işbirliği ve ortaklık fırsatları oluşmasını umuyoruz.”
 
Tarım, madencilik, ulaştırma ve altyapı, enerji, petrol ve doğal gaz, finansal hizmetler, makine ve elektronik, iletişim, yazılım ve bilişim hizmetleri, otelcilik ve turizm, tekstil, yenilenebilir enerji ve kimya İslam İşbirliği Teşkilatı Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı’nda ele alınacak ana sektörler olarak belirlendi. Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR