Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YETENEK VE YARATICILIK FESTİVALİ '' DRUM ''
YETENEK VE YARATICILIK FESTİVALİ '' DRUM ''
26. Golden Drum Uluslararası Yaratıcılık Festivali, 17 Ekim 2019 Perşembe günü başlayacak. Dünyaca ünlü festivale bu yıl "Değişim İçin Yaratıcılık" sloganı rehberlik ediyor.
11 Ekim 2019, 23:04
 
 
Yaratıcı endüstri gelişti ve satış üreten bir makineden çok daha fazlası haline geldi. Sosyal faydaya hizmet eden fikir ve projelerle toplumların ihtiyaç duyduğu olumlu değişimleri yönlendirir oldu. Ve bu nedenle, dünyada gerçek ve anlamlı farklar yaratma potansiyelini muazzam ölçüde artırdı. Golden Drum Festivali de bu çerçeveden yola çıkarak “Değişim İçin Yaratıcılık” sloganıyla reklamcılığın odağını “iyiliğe”, yaratıcı düşüncenin olumlu eylemleri oluşturmakta nasıl büyük rol oynadığını tartışıyor.
 
Farklı disiplinlerden dünya çapında ses getiren konuşmacıları bir araya getiren festivalin felsefe bölümünde 21. yüzyılın ilk yarısında eserleri en çok basılan filozof unvanı kazanan Slavoj Žižek, bilim bölümünde İsviçre Lozan Üniversitesi Nörogörüntüleme Laboratuvarı LREN'in Direktörü Profesör Bogdan Draganski, sanatsal hikaye anlatımı bölümünde ise yaptığı işlerden ve National Geographic için gerçekleştirdiği çalışmalarda paylaştığı insan hikayelerinden tanıdığımız fotoğrafçı Rena Effendi deneyimlerini paylaşacak.
 
Katılımcılar, dünyanın çeşitli yerlerinden özellikle sürdürülebilir markaları tanıtan ve dünyanın ilk sürdürülebilir reklam ajansı olan 360 Agency Berlin ve 360 Agency Europe'un Genel Müdürü Andrea Henao'yu da dinleme fırsatı yakalayacak. VMLY&R Poland'ın İdari Kreatif Direktörü, Ortağı ve Sanat Direktörü Dawid Szczepaniak ve Ewelina Wojtyczka, "Son Sayı" adlı kültür kayması yaratan canlı yaratıcılık kampanyasının Glass Lion örneğini sunacak.
 
Değişim için Farklılık: Pazarlama ve LGBTQiA+
 
Bu yılki festival, VANGARDIST Magazine'den Julian Wiehl’in ve çok yönlü drag sanatçısı Lady Bunny'nin katılımıyla LGBTQiA+ topluluğunun reklamcılığa dahil edilmesi hakkında Serviceplan’den Jason Romeyko'nun öncülüğünde bir panel düzenleyerek Değişim İçin Farklılık temasını da gündeme getirmeyi hedefliyor. Konuşmacılar, pek çok markanın bu topluluğu pazarlama amacıyla kullanmakla suçlandığı bir çağda, konu hakkında sorumluluk almaya çalışan insanlara yardım mı ettiğimizi, yoksa zarar mı verdiğimizi denetlemeyi hedefliyor.
 
İstatistiklerle Golden Drum
 
Katılımcılar, yerel ruhu en göze çarpan şekilde yansıtan çalışmayı ödüllendirecek Genius Loci Ödülü’nün verileceği Büyük Ödül Töreni’ne katılarak Portorož ve Piran’ın kendine özgü atmosferini de hissetme şansı yakalayacak. Jüri çalışmalarına başladığı için yarışmayla ilgili istatistikler de şu şekilde;
 
image
 
KATILIMCILARA GÖRE
 
21 farklı ağ katılım gerçekleştirdi
 
208 farklı ajans yaratıcı çalışmalarını sundu
 
Katılımların %37,3'ü bağımsız kuruluşlar tarafından gönderildi
 
Golden Dragon Ödülü için 112 bağımsız kuruluş yarışıyor
 
ÜLKELERE GÖRE
 
26 farklı ülke katılım gerçekleştirdi
 
Kıbrıs, en yüksek katılım oranına sahip (2018'den %900 daha fazla)
 
Ermenistan (+%300), Letonya (+%160) ve Türkiye (+%93,4) bu yıl önemli ölçüde daha fazla katılım sağladı.
 
GRUPLARA VE YARIŞMALARA GÖRE
 
Genç reklamcılar, Young Drummers Yarışması’nda 267 afiş sundu
 
"NE" bölümünün lider grubu H. Craft oldu, onu B. Print ve A. Film takip ediyor
 
X. Engagement ve Z. Social Good "NEDEN" bölümünün lider grupları

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR