Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞSİZLİK FONU İŞSİZE GİTMİYOR
İŞSİZLİK FONU İŞSİZE GİTMİYOR
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün soru önergesine verdiği cevapta işsizlik fonunun kamu bankalarında kullanıldığını açıkladı.
22 Eylül 2019, 18:05
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, işsizlik fonunun kamu bankalarında kullanıldığını açıkladı.
 
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a işsizlik fonlarından diğer kamu kurumlarına ne kadar kaynak aktarıldığını sordu. Öztürk önergesinde, Eylül 2018'de Halkbank, Vakıfbank ve Eximbank'ın 2 gün içerisinde 10 milyar 875 milyon TL tutarında tahvil satarak, sermaye yeterlilik oranlarını iyileştirdiklerine dikkati çekti.
 
Öztürk; “Türkiye İş Kurumu İşsizlik Fonu tablolarında ‘Özel Kesim Kuponlu Tahvil' başlığı altında 12 milyar 824 bin 128 TL tutarında ve daha önceki denetim raporlarında görülmeyen bir dipnot yer almıştır” dedi. Albayrak'a işsizlik fonlarından diğer kamu kurumlarına aktarımları sordu.
 
MİKTAR AÇIKLAMADI
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise, Öztürk'e verdiği cevapta fondan ne kadar aktarım yapıldığını belirtmezken, “Bahsi geçen işlemler 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 12. maddesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir” yanıtını verdi.
 
Bakan önergedeki ”2018 Eylül ayında, kamu bankalarından 10 milyar 875 milyon lira tutarında tahvil alındığı bilgisi doğrultusunda, kalan 2 milyar dolar tutarındaki para ile ne alınmıştır ?” sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Albayrak'ın belirttiği Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Yasa'nın “nakit, borç ve risk yönetimi” başlıklı maddesinde, kamu kaynaklarının nasıl değerlendirileceği düzenleniyor.
 
TÜİK, Haziran ayında işsizliğin yüzde 13’e yükseldiğini açıklamıştı. Haziran ayı verilerine göre geniş anlamda işsizliğin 7 milyon kişiye yaklaştığını duyurmuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR