Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
JEOTERMAL'DEN ÇIKAN GAZ DEĞİL SU BUHARIDIR
JEOTERMAL'DEN ÇIKAN GAZ DEĞİL SU BUHARIDIR
JESDER Başkanı Ali Kındap, jeotermal enerji santrallerinden çıkan emisyonların içerisinde yüzde 10 civarında da karbondioksit gazı bulunduğunu belirtti.
24 Mayıs 2019, 12:27
 
 
Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği’nden (JESDER) yapılan açıklamada, Aydın ekonomisine önemli katkı sağlayan jeotermal enerji santrallerinden açığa çıkan salımların yüzde 90 ve üzerinde su buharından oluştuğu belirtildi.
 
JESDER Başkanı Ali Kındap, Aydın ilinde toplam 28 adet lisanslı elektrik santralinin faaliyette olduğunu, santral kaynaklı emisyonların ağırlıklı olarak zararsız ve herhangi bir zehir içermeyen su buharından oluştuğunu ve bölgesel nem oranına olumsuz bir etkisinin olmadığını vurguladı.
 
image
 
JESDER Başkanı Ali Kındap, jeotermal enerji santrallerinden çıkan emisyonların içerisinde yüzde 10 civarında da karbondioksit gazı bulunduğunu belirtti. Kındap, karbondioksit gazının atmosferde doğal olarak bulunduğunu, bitkilerin fotosentezi için gereken faydalı bir gaz olduğunu ve atmosferde bu gazın belli bir oranda olması veya belli bir oranın üzerine çıkması halinde ise sera etkisi gösterdiğini sözlerine ekledi.
 
JESDER Başkanı Kındap, jeotermal kaynaklı karbondioksit gaz salınımının diğer kaynaklı gaz salınımları ile karşılaştırıldığında esen miktarda olduğunu ve sadece koku etkisi olarak hissedilen bir miktar hidrojen sülfürün ise canlılar üzerinde olumsuz bir etkisinin bulunmadığını da ifade etti.
 
image
 
Ali Kındap “Karbon Yönetimi ve Endüstri” hakkında değerlendirmede bulundu.
 
Ali Kındap, AB desteği ile hayata geçirdikleri Jeotermal Emisyon Kontrol (GECO) sürdürülebilirlik projesi ile jeotermal enerji üretiminde sıfır emisyon hedefine ulaşacaklarını kaydetti. 
 
Jeotermalde sıfır emisyon hedefliyoruz
 
Son altı yılda toplam 2.2 milyar dolar hacminde çok ciddi bir yatırım yaptıklarını ve bu yatırımların yüzde 80’den fazlasının yenilenebilir enerji yatırımları olduğunu vurgulayan Kındap, “Jeotermal santrallerde az da olsa karbondioksit salımı sözkonusu. Proje ile bunların havaya salınmadan önce tutulması, saklanması ve yerin altına depolanmasını gerçekleştireceğiz. Bu projenin altına imza atarak jeotermalde de sıfır salım, sıfır emisyon hedefine ulaşmış olacağız” dedi. 
 
Ali Kındap ayrıca yenilenebilir enerjinin her alanında gerçekleştirdikleri yatırımlardan bazılarının kendi alanında lider yatırımlar olduğunu belirterek, bu yatırımların Denizli’deki 160 MW kapasiteli Kızıldere JES ve Pakistan’da kurulan ilk rüzgar santrali olan 56 MW kapasiteli rüzgar enerjisi yatırımı olduğunu kaydetti.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR