Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HONDA TÜRKİYE ÜRETİMİNİ SONLANDIRIYOR
HONDA TÜRKİYE ÜRETİMİNİ SONLANDIRIYOR
Japon otomobil üreticisi Honda Motor Co., küresel satışlardaki düşüş nedeniyle İngiltere ve Türkiye'deki üretimini Japonya'ya taşımaya karar verdi. Motor Co.'nun küresel satışlardaki düşüşün etkisiyle İngiltere ve Türkiye'deki üretimini Japonya'ya çekeceği belirtildi.
8 Nisan 2019, 21:21
 
 
Türkiye'de 22 yıldır otomobil üreten Honda, bu faaliyetine son verme kararını resmi olarak duyurdu. Honda'nın Türkiye üretimini durdurmayı değerlendirdiği Şubat ayında ortaya çıkmış, şirket o dönem İngiltere'deki Swindon fabrikası için de kapatma kararı aldığını ilan etmişti.
 
image
 
 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'de otomobil üretim operasyonu sonlandırılacak.
 
Konuya ilişkin değerlendirmesinde Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, "Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye'deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor" dedi.
 
Tsumura ayrıca, karardan etkilenen çalışanlara yeniden istihdam yardımı da dahil olmak üzere her türlü desteğin verileceğini aktardı. Şirket yaklaşık 1100 kişiyi istihdam ediyor.
 
Öte yandan Honda, araç ithalatı ve dağıtımını içeren operasyonlarına kesintisiz olarak devam edecek. Ayrıca motosiklet operasyonları bu karardan etkilenmeyecek.
 
image
 
Honda Türkiye, 1992 yılında kuruldu. Şirket 1997'den beri Civic üretiyordu. Honda Türkiye, Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer tarafından yapılan açıklamada Türkiye'den çıkmadıklarını ve Civic üretimini durdurma kararının ülkedeki ekonomik koşullarla ilgisinin olmadığını belirtti. Honda'nın elektrikli araç üretimine yoğunlaşacağı bildirildi

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR