Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA VİZESİ 80 DOLAR
RUSYA VİZESİ 80 DOLAR
Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı vize rejimi ve bu konuda yanlış anlamalara ilişkin uyarılarda bulundu. Kötü niyetli aracılarla ilgili uyarılarda bulunan Yerhov, vize ücretinin 80 dolar olduğunu söyledi.
6 Mart 2019, 10:44
 
Özel anlaşma yapılan ülkeler hariç olmak üzere tek tip vize uyguladıklarını söyleyen Yerhov, bunun ücretinin de 80 dolar olduğunu söyledi. Büyükelçi Yerhov, kötü niyetli aracılar konusunda da uyarılarda bulundu.
 
Rusya Büyükelçiliği: Vize kararı muadil önlemler alındıktan sonra yürürlüğe girecek
Dünya'ya açıklama yapan Aleksey Yerhov, vize fiyatlarıyla ilgili zaman zaman vize şikâyetler geldiğini ve 700 dolara kadar çıktığını iddia edenlerin bulunduğunu kaydetti.
 
Yerhov,İnsanların güvenini kötüye kullanan aracılarla ilgili uyarılarda bulundu.
 
"Rus vizesinin gerçek düzenleme ücretini saklayan kötü niyetli aracılar söz konusudur
 
Gereken belgeleri sunan herkesin, tek girişli turizm, çalışma, eğitim ve iş vizesi için 80 dolara tekabül eden tek vize ücreti ödeyeceğini kaydeden Yerhov, "Başvuran kişi ekspres vizesi istemesi halinde, vize ücretinin iki katını ödeyerek vizeyi en kısa zamanda alabilecek. Rus diplomatik temsilciliği olarak, vize almak için aracılara değil Ankara, İstanbul, Antalya ve Trabozon'da faaliyet gösteren resmi vize merkezlerine başvurulmasını önemle tavsiye ederiz" şeklinde konuştu.
 
‘VİZELERİN KALDIRILMASI ÇOK BASİT BİR KONU DEĞİL'
 
Tek girişli vizelerinin 90 gün, turistlik vizelerin ise 30 gün geçerli olduğu bilgisini veren Yerhov, 2010 yılındaki vizelerin kaldırılmasına ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın yeniden uygulanmaya konulmasının çok basit bir konu olmadığının altını çizdi.
 
Anlaşmanın geçmiş dönemde haklı gerekçelere dayanılarak durdurulduğuna dikkat çeken Yerhov, "O zamandan bu yana çok sular aktı ve bu belgenin yeniden uygulamaya koyulması, uzun zaman gerektiren bir takım koşulların sağlanmasına ihtiyaç vardır. Bu nedenle Türk meslektaşlarımızla söz konusu çalışmanın aşamalı bir faaliyet olduğu konusunda mutabakat sağladık" ifadelerini kullandı

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR