Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ ERMAN ILICAK OLDU
TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ ERMAN ILICAK OLDU
Rusya'da 25 yıl önce genç bir mühendis iken kurduğu Rönesans İnşaat ile büyük başarılara imza atan Erman Ilıcak, Türkiye'nin en zengin isimlerinin sıralandığı Forbes listesinde birinci sıraya yerleşti.
3 Mart 2019, 17:11
 
 
Türkiye’nin en zengin insanı Erman Ilıcak’ın servetinin tutarı 3.8 milyar dolar olurken onu 3.7 milyar dolarla Murat Ülker izledi.
 
Forbes Türkiye, en zengin 100 iş insanını sıraladığı ‘Forbes  100’ listesini açıkladı.
 
image
 
Türkiye’nin en zengin üçüncü insanı 2.1 milyar dolar ile Hüsnü Özyeğin oldu. Özyeğin üçüncülüğü Osman Kibar ile paylaştı.
 
Forbes 100’de geçen yıl dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Listedeki toplam servet düşüşü 21.5 milyar dolar oldu. 2017 listesinde 40 milyarder yer alırken 2018 listesindeki dolar milyarderi sayısı 29’a geriledi.
 
Bu yıl Türkiye’den 11 isim Forbes 100’de ilk kez yer aldı. Daha önceki yıllarda listeden düşen üç isimse bu yıl geri döndü. Toplam servetten 6,1 milyar dolar pay alan bu isimler arasında geçen yıl hayatını kaybeden Şarık Tara ve Erdoğan Demirören’in varisleri ile 2016’da hayatını kaybeden Mustafa Koç’un iki kızı da yer alıyor. Mustafa Koç’un kızları Esra Koç (22) ve Aylin Koç (18) Koç Grubu şirketlerinde hissedar olan dördüncü kuşaktan ilk üyeler oldu. Koç kardeşler aynı zaman Forbes 100 tarihinin en genç isimleri.
 
MİLYARDER SAYISI 40’TAN 29’A İNDİ
Bu yıl Forbes 100’de 29 dolar milyarderi var. Geçen yıl bu sayı 40’tı.
 
Bu yıl listede 28 kadın var. Kadınların toplam servet içindeki payı yüzde 19,7. En zengin kadın ise 2 milyar dolarlık servetiyle Semahat Arsel.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR