Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TAKSİCİLER ODASININ KAYYUM KORKUSU
TAKSİCİLER ODASININ KAYYUM KORKUSU
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, 4 kişilik bir heyetle UBER'in en büyük rakibi olan Careem'in davetlisi olarak Kasım ayında Dubai'ye gitmiş, 3 gün süren ziyaretin tüm masraflarını ise Careem karşılamıştı. Konunun gündeme gelmesinin ardından Aksu söz konusu görüşmeyi doğrulamıştı.
21 Ocak 2019, 21:33
 
UBER-Taksi gerilimi sürerken UBER'in en büyük rakibi olan Careem'in davetlisi olarak 4 kişilik bir heyetle Dubai'ye gittiği için eleştiri oklarının hedefi haline gelen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu hakkında bakanlık tarafından inceleme başlatıldı.
 
image
 
İki müfettiş Oda'da
 
Kasım ayında Ticaret Bakanlığı'na gönderilen, Dubai merkezli Careem'e yapılan ziyaret başta olmak üzere bir kaç maddeden oluşan şikayet dilekçesi üzerine Esnaf ve Sanatkarlar Müdürlüğü'ne bağlı iki müfettiş Taksiciler Odası'na geldi.
 
Oda Başkanı Aksu ve yetkililerinden şikayete konu başlıklarla ilgili bilgi alışverişinde bulunan müfettişler İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk'ün de kapısını çaldı.
 
Öztürk, Taksiciler Odası Başkanı Aksu'nun Kasım ayındaki Careem ziyaretini birliğe kayıtlı tüm taksicilere attığı 'UBER'i bitireceğim diyen Oda başkanı ve yönetimi mesleği global hırsızlara satmak için Dubai'de'' mesajı ile duyurmuştu.
 
image
 
Bakanlığa gönderilen dilekçede olağanüstü genel kurul istendi
 
Bakanlığa Kasım ayında gönderilen dilekçede; UBER benzeri yolcu taşıma uygulaması Careem'in davetlisi olarak Dubai'ye gidilmesi, kendilerine yakın olmayan üyelere yönelik aidat baskısı ve İzmir Çandarlı'daki otelin kiracıdan keyfi olarak alınarak Oda'nın zarara uğratıldığına ilişkin iddialarla İstanbul Taksiciler Odası'nın seçimli olağanüstü genel kurula götürülmesi talep edildi.
 
Ya takipsizlik ya da kayyum
 
Müfettişler incelemelerini bitirdikten sonra detaylı bir rapor hazırlayarak bakanlığa bir rapor sunacak. Rapor sonucunda ya takipsizlik ya da seçimli olağanüstü genel kurula kadar kayyum atanmasına karar verilebileceği öne sürülüyor.
 
ŞEFFAF GAZETE

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR