Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İZMİR'DE ANLAŞMA TAMAM Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/ekonomi/33299/izmirde-anlasma-tamam

 

İZMİR'DE ANLAŞMA TAMAM
İZMİR'DE ANLAŞMA TAMAM
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Demiryol-İş Sendikası, yüzde 25 zam konusunda uzlaşmaya vararak Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı.
10 Ocak 2019, 22:24
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Metro A.Ş.’deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Fahrettin Altay ve Bornova Evka-3 arasında hizmet veren metro ile Ataşehir-Alaybey ve Halkapınar-Fahrettin Altay hatlarındaki tramvay işletmesinde çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde,“yüzde 25 zam” konusunda uzlaşmaya varıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde “seyyanen” 700’er TL ve 106 gün ikramiye konusunda da anlaşılarak T oplu İş Sözleşmesi’ne imzalar atıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, anlaşmayı sosyal medya hesabından yayınladığı “Güzel bir haber vereyim: İzmir Metro A.Ş.’deki toplu iş sözleşmesi görüşmelerini anlaşmayla sonlandırdık. Yüzde 25’lik zam işçilerimize hayırlı olsun” mesajıyla duyurdu.
 
Demiryol-İş Sendikası’nın İZBAN’da sürdürdüğü grev ise geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararıyla durdurulmuştu.