Güzel ülkemiz için yazıyoruz - VARLIKLI AİLELER MALTA VATANDAŞLIĞI ALDI Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/ekonomi/33201/varlikli-aileler-malta-vatandasligi-aldi

 

VARLIKLI AİLELER MALTA VATANDAŞLIĞI ALDI
VARLIKLI AİLELER MALTA VATANDAŞLIĞI ALDI
Malta her yılın sonunda Resmi Gazetesi'nde ülkeden vatandaşlık alanların listesini yayımladı.Suzan Sabancı Dinçer ve Çiğdem Sabancı Bilen de, Malta'da vatandaşlık hakkı kazanan isimler arasında yer alıyor
4 Ocak 2019, 18:26
 
 
Malta her yılın sonunda Resmi Gazetesi'nde ülkeden vatandaşlık alanların listesini yayımlıyor. 2018'in son günü de bu değişmedi. 
 
Malta Hükümet Gazetesi'nin, bu yıl vatandaşlık verildiğini ilan ettiği isimler incelendiğinde, önde gelen Türk milyarderleri ve Rus işadamları dahil olmak üzere çeşitli isimler göze çarpıyor.
image
 
Suzan Sabancı Dinçer ve Çiğdem Sabancı Bilen de, Malta'da vatandaşlık hakkı kazanan isimler arasında yer alıyor
 
Türkiye’den geçtiğimiz yıl aralarında bir çok sayıda ünlü zenginin de olduğu çok sayıda Türk vatandaşı büyük paralarla ev alarak Malta vatandaşlığına geçtiği belirlendi.Çeşitli ülkelerden 3 bin kişinin yer aldığı listede bu yıl Sabancı ailesinden birçok isim bulunuyor.image
 
Yatırım karşılığı vatandaşlığa yoğun ilgi
 
Türkiye’nin sayılı zenginleri, emlak satın alarak Malta’da her yıl belli sayıda yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesini sağlayan ‘Citizenship by Investment’ (Yatırımla Vatandaşlık) programından yararlandı.
 
Vatandaşlığa girenlerin listesi, Malta’nın Resmi Gazetesi’nde ilan edildi. Malta yasalarına göre en az 650 bin euroluk (yaklaşık 4 milyon lira) gayrimenkul yatırımı vatandaşlık hakkı alınmasını sağlıyor.   image
 
2017’de gelir vergisi rekortmenleri arasına 10’uncu sıradan giren Gönenç Gürkaynak ve avukat eşi Serra Ayşe Başoğlu Gürkaynak da Malta vatandaşlığını alanlar arasında.
 
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan avukat Gönenç Gürkaynak, bir buçuk yıldır Türk pasaportunun yanı sıra Malta pasaportuna da sahip olduğunu belirtti. Çifte vatandaş olduğunu ifade eden Gürkaynak, "10 yıldır haftada 3 uçuş yapıyorum. Malta pasaportundan kimse vize istemediği için, seyahat kolaylığı beni memnun ediyor" dedi.
 
Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla bilinen kahve şirketinin marka sahipleri Hulusi Kurukahveci, Nezlihan Akyürek Kurukahveci, Hulusi Doruk Kurukahveci de vatandaşlık için Malta’yı seçen zenginlerden.
 
Ünlü ilaç şirketi Abdi İbrahim’in patronu Nezih Barut, kardeşi Nesrin Esirtgen ve oğlu İbrahim Barut, Orta Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Karamancı, Reha Tekstil’in sahibi Mehmet Reha Demirdağ, Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal gibi isimler de artık Maltalı.
 
image
 
Aylık 1200 euro geliri, 50 bin euro birikimi olan Türk vatandaşlarına AB’de “Altın Oturum” fırsatına Sabancılar'ın ilgisi
 
Dilek Güngör’ün haberine göre, Malta vatandaşlığına geçen Sabancılar şöyle: “Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı’nın kızları Çiğdem Sabancı Bilen ve Suzan Sabancı Dinçer, Suzan Sabancı Dinçer’in çocukları Ceyda Sabancı Dinçer ve Haluk Akay Sabancı Dinçer, Çiğdem Sabancı Bilen’in eşi Faruk Bilen ve iki çocuğu (Gözdem ve Gizem Bilen), Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Sabancı’nın torunları Can Köseoğlu,Zeynep Köseoğlu, Kazım Köseoğlu, Irmak Köseoğlu.”
 
                          image
 
Forbes’a göre, Çiğdem Sabancı Bilen’in serveti yaklaşık 1 milyar 200 milyon dolar (yaklaşık 6,45 milyar lira), Suzan Sabancı Dinçer’inki ise 1 milyar doların (yaklaşık 5,35 milyar lira) üzerinde.
 
Şeffaf Gazete.com