Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VERGİ BORCU OLANLARIN DİKKATİNE !
VERGİ BORCU OLANLARIN DİKKATİNE !
Vergi borcunu yapılandırdığı halde ödeme şartını yerine getirmeyen 2,4 milyon kişi, 2019 Ocak ayı sonuna kadar ödeme yapabilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba kanun teklifi, yeniden yapılandırmadan devam etmenin de önünü açmış oldu.
12 Aralık 2018, 22:00
 
2,4 milyon kişiyi ilgilendiren ve vergi borcunu yapılandırdığı halde ödemelerini yapmayan vatandaşlara sevindirici haber geldi.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba kanun teklifine göre, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükelleflerin, bu ödemeleri 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar yapmaları şartıyla yeniden yapılandırmadan yararlandırılmaya devam etmeleri hükmü eklendi.
 
Torba yasa, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
 
Vergi borcu yapılandırmasından kimler yararlanabilecek?
Kabul edilen önergeyle, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun hükümlerine göre yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükellefler, ödemelerini, geç ödeme zammı ile birlikte 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar yapmaları şartıyla yeniden yapılandırmadan yararlandırılmaya devam edecek.
 
Vergi borcu yapılandırmasından, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükellefler yararlanacak.
Vergi borcu yapılandırmasından, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükellefler yararlanacak.
 
3 milyon kişi yapılandırma şartlarını bozdu
Konuya ilişkin komisyona bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Ayşe Dilbay, teklife eklenecek maddeyle vergi affından yararlanan mükelleflere ocak ayı sonuna kadar ödeme imkanı tanınacağını açıkladı.
 
Süre 2019 Ocak ayının sonunda sona erecek.
Dilbay, "Bakanlığımıza bağlı vergi dairelerimize 5 milyon 950 bin 136 mükellef başvurmuştur. Yaklaşık 70 milyar lira yapılandırıldı. 2 milyon 459 bin 214 kişi yapılandırma şartlarını bozdu.
 
Sosyal Güvenlik Kurumuna da 1 milyon 270 bin 402 kişi başvurmuştu.
 
43,4 milyar lira yapılandırıldı. 562 bin kişi ihlal etti. Tahsilat olarak da şu ana kadar Maliye tarafından 13,3 milyar lira, SGK'de ise 3,2 milyar lira yapılandırma bozulmadan tahsil edildi." ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR