Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 BÜYÜK GAZETE KAPATILIYOR MU ?
2 BÜYÜK GAZETE KAPATILIYOR MU ?
Demirören Holding'e satılan Doğan Medya Grubu'nda işten çıkarılan gazeteci sayısı artıyor. "Kıyım" olarak görülen bilançonun seçim sonrası daha da ağırlaşacağı, Milliyet ve Vatan gazetelerinin kapanabileceği konuşuluyor.
30 Mayıs 2018, 22:26

 

Doğan Medya Grubu'ndaki Hürriyet gazetesi ile CNN Türk ve Kanal D televizyonlarının Demirören Holding'e satış ve devrinin resmen tamamlanmasından yaklaşık bir hafta sonra söz konusu yayın organlarında özellikle yönetici kadrosu ve ekran önündeki birçok ismin işine son verildi. CNN Türk ve Kanal D'de son birkaç gün içinde 50'yi aşkın gazeteci ile yollar ayrıldı.

Satış sürecinde Hürriyet gazetesi, hurriyet.com.tr, CNN Türk ve Kanal D Haber'in en üst düzey yayın sorumlularının yerine yeni isimler getirilirken, bazı gazetecilerin televizyondaki programlarına son verildi. Ancak bu isimlerin gazetedeki diğer görevlerine devam ettiği görüldü.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş'a göre, tasfiye sürecinde önceliğin ekran önündeki isimlere verilmesinin nedeni, televizyon kanallarının kitlelere daha hızlı ulaşması. DW Türkçe'ye konuşan Durmuş, "Şu anda aldığı gruptaki herkese yönelik topyekûn bir girişim başlatması daha fazla tepki çekeceği için önce hızla insanlara ulaşım aracı olan televizyonda bu düzenlemelere başladı" diyor. Ancak Demirören yönetiminin benzer bir adımı yazılı basın konusunda da atacağını öngören Durmuş, "Arkasından gazeteler de gelecek. Ama bu büyük oranda seçimden sonraya kalmış gibi gözüküyor" ifadesini kullanıyor.

Doğan Medya Grubu'nda uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan ancak isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir gazeteci ise öncelikle haber spikerlerinin işten çıkarılmasının simgesel bir anlamı olduğu görüşünde. Eski yönetici, "CNN Türk'te spiker bırakmadılar. Neredeyse tüm sunucular işten çıkarılmış durumda. Farklı bir şeye dönüştürmek için simgesel olarak da önce spikerlerden başladılar" diyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş

Beklenen "kıyım" gerçekleşiyor

Doğan Medya Grubu'nun satış için Demirören Holding ile el sıkıştığı dönemde, henüz Türkiye'deki erken seçim tarihi belli olmamıştı. Ancak seçimlerin 24 Haziran'a çekilmesi, kamuoyunda Doğan Medya Grubu'nun satışının zamanlaması konusunda da şüphe doğurdu. Bu konuya değinen TGS Başkanı Durmuş, "Demirörenler iktidara yakın bir grup. Ortada kesinleşmiş bir şey olmasa da söylentiler hükümetin Doğan Grubu'nu Demirörenler'e aldırdığı yönünde. Tam da seçim öncesinde böyle bir girişimin olması tabii herkeste bir kuşku yarattı... Demirörenler aldıktan sonra da ciddi bir kıyım bekleniyordu" diyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR