Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNLÜ YATIRIMCI KRİPTO PARA UYARISI YAPTI
ÜNLÜ YATIRIMCI KRİPTO PARA UYARISI YAPTI
Ünlü yatırımcı Jim Rogers, 2018 KRİPTO PARA piyasası beklentilerini anlattı.Felaket uyarıları yapan George Soros’un eski ortağı milyarder yatırımcı Jim Rogers, kripto para piyasasının umut vermediğini bir çöküşünden daha felaket olacağını söyledi.
14 Şubat 2018, 11:42

 

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, 2018 KRİPTO PARA piyasası beklentilerini anlattı.

Rogers, "Kripto para birimlerinde en yüksek seviyeleri gördüğümüzü düşünüyorum. 10 yıl önce hiç yoktu, şimdi 2 binden fazla var. Tablo ve grafiklere baksak bazı varlıkların ne olduğunu bilmezseniz buna balon dersiniz. Demek ki balon var. Bazıları belki hayatta kalır ama şimdikilerden çoğu uzun ömürlü olmayacaktır" ifadelerini de kullandı.

Jim Rogers, piyasalarda kötü bir ayı piyasası olabileceğini belirterek "Bu henüz başlamadı. Piyasa belki bir süre daha yukarı gider ama bu yıl içinde muhtemelen başlayacaktır" dedi.

Rogers "2007'de önce İzlanda, sonra İrlanda sorun yaşadı, sonra Lehman Brothers sorun yaşadı. 1 yıl sonra herkes "bir şeyler oluyor galiba" dedi. Bazı ülke ve şirketler sorun yaşıyor olabilir, oradan başlayan bir kartopu etkisi olabilir." diye konuştu.

Bazı sorunlar olsa da Türkiye piyasalarını desteklediğini belirten Rogers "Türkiye'yi destekliyorum ancak Türkiye'de varlığım yok" dedi. 
Rogers altın almak için daha iyi bir fırsat oluşmasını beklediğini söyledi

Bitcoin'e dair de Rogers, "Kripto para birimlerinde en yüksek seviyeleri gördüğümüzü düşünüyorum. 10 yıl önce hiç yoktu, şimdi 2 binden fazla var. Tablo ve grafiklere baksak bazı varlıkların ne olduğunu bilmezseniz buna balon dersiniz. Demek ki balon var. Bazıları belki hayatta kalır ama şimdikilerden çoğu uzun ömürlü olmayacaktır" ifadesini kullandı. 

Rogers, faiz oranlarının artmaya devam edeceğini belirterek "özellikle uzun vadeli faiz oranları artacak. 1981'de faiz oranları dibe vurdu. O zamandan beri bakarsak faizlerde 35 yıllık bir boğa piyasası gördük . Bu yine olacak" yorumunu da yaptı.

EFSANE FONU SOROS’LA BİRLİKTE YÖNETMİŞTİ

 
Soros ve Rogers, 1790’te Arnhold and S. Bleichroder yatırım bankasında çalışırken 1973 yılında Wall Street efsanelerinden birine dönüşen Kuantum Fonu’nu (Quantum Fund) kurmuştu. İkilinin birlikte çalıştığı dönemde fon yüzde 4200’lük artış yakalarken S&P’nin yükselişi sadece yüzde 47’ydi. 1980’de Rogers, fondan çıkarak 37 yaşında emekliye ayrıldı ve motosikletiyle dünyayı dolaştı, daha sonra misafir öğretim üyesi olarak üniversitelerde ders vermeye başladı.

 

Soros ise fona tek ortak olarak devam etti ve 1992’de kendisini tüm dünyanın tanımasını sağlayan Sterlin’in Kara Çarşamba’sına da bu fonla imza attı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR