Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TURKCELL’İN İŞTİRAKİ LİFECELL İHALEYİ KAZANDI
TURKCELL’İN İŞTİRAKİ LİFECELL İHALEYİ KAZANDI
Ukrayna’da Turkcell, küresel markası Lifecell ile 2600 MHz frekans bandındaki 4G ihalesini kazandı. İhalede Lot 1 ve Lot 2 için en iyi rakamı teklif eden Lifecell, Ukrayna’da en geniş bantlardan birine sahip 15 MHz genişliğinde 2600 MHz lisansının sahibi oldu. Lifecell, Ukrayna’yı 4G ile tanıştıracak teknolojiyi Türkiye’den ihraç edecek.
8 Şubat 2018, 13:30
 
 
Ukrayna’da iletişim tarihinin dönüm noktalarından biri olan 4G ihalesinde 2600 MHz frekans bandındaki Lot 1 ve Lot 2 lisanslarının kazananı Turkcell’in küresel markası Lifecell oldu.
 
İhalede en iyi fiyatı teklif eden Lifecell, 15 yıl süreyle Ukrayna’da en geniş bantlardan birine sahip 15 MHz frekans bandında ülkenin mobil teknolojilerine yön verecek. Ukrayna’yı daha önce 3G teknolojisiyle tanıştıran şirket, 4G teknolojisi için Lifecell markasıyla teknoloji ihracatına devam edecek.
 
Türkiye’de başlattığı dijital dönüşümle, mobil iletişim teknolojilerine yatırım yapan şirket, elde ettiği bilgi ve tecrübeyi artık yurtdışı pazarlarına ihraç ediyor. Lifecell ile küresel pazarlara açılan Turkcell, Ukrayna’da mobil internet ve iletişim teknolojileri için yatırımlar yapacak.
 
Turkcell Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 4G yatırımının bu yeni evresiyle iki ülke ilişkilerinin daha da yakınlaştığını vurguladı.
 
Terzioğlu, “4G ihalesiyle birlikte Türkiye ve Ukrayna arasındaki en önemli ekonomik bağlardan birini, bir üst seviyeye taşıyoruz. Ukrayna’yı ülke çapında 4G ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. (İHA)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR