Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IOTA'NIN YARATICISI TÜRKİYE'YE GELİYOR
IOTA'NIN YARATICISI TÜRKİYE'YE GELİYOR
En büyük 8 kripto para biriminden biri olan IOTA’nın kurucusu Dominik Schiener, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenecek 25'inci İTÜ EMÖS etkinliğine konuşmacı olarak katılacak.
21 Ocak 2018, 21:20

 

IOTA’nın kurucusu Dominik Schiener, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenecek 25'inci İTÜ EMÖS etkinliğine konuşmacı olarak katılacak.

İTÜ EMÖS etkinliği, 30 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında internet ve diğer endüstriyel alanlarda görev yapan yönetici, bilişim uzmanı ve bankacıları öğrencilerle buluşturacak ve Dominik Schiener ise 1 Şubat’ta, saat 16.10-16.40 arasındaki oturumun konuşmacısı olacak. 

IOTA’nın kurucusu Dominik Schiener, bir etkinlik nedeniyle Türkiye'ye geliyor.Dominik Schiener 1 Şubat’ta, saat 16.10-16.40 arasındaki oturumun konuşmacısı olacak.

Peki Schiener'in kurucusu olduğu IOTA nedir? IOTA'yı diğer kripto paralardan ayıran yanları neler? İşte IOTA hakkında bilmeniz gereken her şey... 
 
image
 
IOTA NE ZAMAN KURULDU?
 
IOTA, 2015 yılında Dominik Schiener, David Sønstebø, Sergey Ivancheglo ve Serguei Popov tarafından kuruldu. Nesnelerin İnterneti (IoT) sektörüne yönelik kurulan bu para birimi, diğer kripto para birimlerinin aksine Tangle adındaki bir yazılım sistemini temel olarak alıyor. Tangle sistemi, çok küçük miktarlarda işlem yapmayı mümkün kılıyor.
 
Başka bir deyişle nesnelerin interneti alanında şirketlerin maliyetini hatırı sayılır oranda düşürmeye aday. IOTA, açık kaynak kod yazılımı kullanılarak üretilen bir para birimi olarak ön plana çıkıyor. Nesnelerin interneti yani IoT üzerinden makineler arasında güvenli bir biçimde ödeme ve iletişim imkanını kullanıcılara sağlıyor. Ayrıca IOTA’nın en önemli özelliği de işlem hacmi ne olursa olsun işlem ücretinin olmamasıdır. Bu sayede insanlar IOTA’yı daha sık kullanmaktadır.
 
IOTA ve benzeri kripto paralara yatırım yapmayı düşünenlerdenseniz dikkat etmeniz gereken şeyler ise şöyle... 
 
Öncelikle IOTA alımı yapacağınız platform ile ilgili araştırma yapın. İnternette bu platformlar ile ilgili pek çok yorum ve öneri ile karşılaşacaksınız. 
 
Yatırım yapacağınız platformu seçip, üyeliğinizi oluşturduktan sonra mutlaka 2FA özelliğini devreye sokun. Çift aşamalı güvenlik örneği hesabınızın hack'lenip paranızın çalınma riskini en aza indirmek için mutlaka yapmanız gereken bir işlem. 
 
2FA için ya SMS desteği ya da Google'ın uygulaması Authenticator'ı kullanabilirsiniz. Google'ın söz konusu uygulaması her girişinizde size özel ikinci bir şifre oluşturduğu için hesabınız daha korunaklı hale geliyor. 
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR