Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİM GÖZÜNÜ İRAN PAZARINA DİKTİ
BİM GÖZÜNÜ İRAN PAZARINA DİKTİ
BİM, İran’a açılmaya hazırlanıyor. Fas ve Mısır’ın ardından yurtdışında üçüncü ülke olarak İran’ı incelediklerini söyleyen BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, “İran'da mağazalaşmak için gerekli çalışmayı hızla sürdürüyoruz” dedi.
20 Kasım 2017, 08:06
 
BİM'in 2016 yılı mali sonuçları ve 2017 beklentileri BİM İcra Kurulu Üyeleri Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla paylaşıldı. BİM Birleşik Mağazalar AŞ'nin 2016 yılı satış cirosu yüzde 15 büyüme ile 20 milyar 72 milyon lira olurken, net karı 671 milyon liraya ulaştı. Şirket 2017 yılı için satışlarda yüzde 15-18 arası büyüme ile 4 bin yeni istihdam hedefliyor.
 
AYDA 100 MİLYON FİŞ KESİYOR
Rakamlara ilişkin bilgi veren Aykaç, 2016 yılının her bakımdan zor bir yıl olmasına rağmen, bir önceki yıla göre satışlarda ve karlılıkta yüzde 15 artış ile cirolarının 20 milyar lira eşiğini aştığını söyledi. Aykaç, “BİM geçtiğimiz 10 yıl içerisinde toplam 2 milyar 742 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdi ve yine bu süre içerisinde 2007 yılında 10 bin olan yurt içi çalışan sayısını 2016 itibarı ile 34 bine yükseltti. Bugün mağazalarımızdan ortalamada günde 3,7 milyon, ayda 100 milyona yakın alışveriş yapılmaktadır. BİM olarak ülkemize güvendiğimiz kadar, yatırımlarımızla, çalışanlarımızla ve sağladığımız yüksek tüketici sadakati ile Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven unsuru olmaya da devam edeceğiz."
 
YURT DIŞINDA 125 YENİ MAĞAZA AÇTI
BİM, geçen sene şirket yurt içinde çalışan sayısını yüzde 13 artırarak 3 bin 841 yeni istihdam sağladı. Türkiye'de 2016'da 630 yeni mağaza açan BİM'in yıl sonu itibariyle mağaza sayısı 5 bin 602'ye yükseldi, çalışan sayısı 34 bin 73 oldu. BİM'in büyümesinde ve müşteri memnuniyetini artırmasında önemli rol oynayan özel markalı ürünlerin satışı ise, bir önceki yıla göre yüzde 12 artarak 13,1 milyar lira düzeyine çıktı. BİM 2016'yı Fas'ta 50 yeni mağaza açarak 329, Mısır'da ise 75 yeni mağaza açarak 215 mağaza ile kapattı. Her iki ülkedeki toplam BİM çalışanı sayısı 3 bin 400'e yükseldi.
 
İRAN'A HIZLI ŞEKİLDE GİRECEĞİZ
İran'daki potansiyeli incelemek ve bu ülkede mağazalaşmak için gerekli çalışmaları hızlı şekilde sürdürdüklerini aktaran Aykaç, olumlu karar vermeleri durumunda hızlı şekilde o pazarda aksiyon alacaklarını söyledi. Aykaç, İran pazarına ilişkin, “İran pazarı ile aldığımız karar şu an için detaylı bir pazar araştırması kararı. Yasal mevzuatlar, ülke ekonomisi, insan kaynağı nasıldır bunları çok sıkı araştırıyoruz. Son kontrollerimizi yapıp ondan sonra başlayacağız gibi duruyor. Araştırmayı derinleştirip, pazara girme noktasına gelirsek deneme olarak değil, hızlı şekilde girmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR