Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 BİN SURİYELİYE DAHA ÇALIŞMA İZNİ
15 BİN  SURİYELİYE DAHA ÇALIŞMA İZNİ
Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, “Kasım ayı itibarıyla 15 bin 22 Suriyeliye çalışma izni verildi. Yeni çalışmalar yapılacak” dedi.
18 Kasım 2017, 09:06
 
 
Bakan Sarıeroğlu, 15 bin 22 Suriyeliye daha çalışma izni verdiklerini de açıkladı.
 
Sarıeroğlu, Türkiye'nin göç hareketleri açısından "hedef ülke" konumuna geldiğini ifade ederek, 2003'te 79 ülkeden çalışma izni başvurusu alan Türkiye'nin bugün 165 farklı ülkeden başvuru aldığını, çalışma izni başvuru sayısının da son 10 yılda yüzde 618 arttığını söyledi.
 
Suriyelilerin çalışma izinlerinin Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda düzenlendiğini anımsatan Sarıeroğlu, "Yönetmeliğimizin yayımlandığı 15 Ocak 2016'dan bu yılın kasım ayı itibarıyla toplam 15 bin 22 Suriyeliye çalışma izni verilmiştir." bilgisini verdi.
 
Sarıerin verdiği bu rakamlara kayıtdışı çalışılmasına göz yumulan ve vatandaş yapılan sayısı bilinemeyen Suriyeliler dahil değil.İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Haziran 2017 de  açıkladığı son resmi  kayıtlara göre biyometrik verileri kayıt altına alınan Türkiye’deki Suriyeli sayısı 3 milyon 49 bin 879 kişi olarak tespit edildi.Gayriresmi rakamların ise 5 milyon civarınd olduğu iddia ediliyor.
 
Bu rakamlara Pakistan,Gürcistan,Afganistan,Irak,Azerbaycan ve Afrika ülkeleri ve türki cumhuriyetlerden gelenler kayıtdışı kalanlar dahil değil.
 
image
 
Bakanlığının 2018 yılı bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuşunda konuşan  Sarıeroğlu, İşsizlik Fonu'ndan yararlanan işsiz sayılarını açıklarken 5.7 milyon işsize 17.8 milyar lira ödeme yapıldığını, fonun nakit varlığının yılın sonunda 116 milyar liraya çıkacağını belirtti,  ancak işsizlerin fondan daha kolay yararlanmasının önünü açacak bir düzenlemenin müjdesini de vermedi. 
 
2.2 MİLYON İŞÇİ KAYIT DIŞI
Bakan Sarıeroğlu, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında 2008 Ekim ila 2017 Ağustos döneminde yaklaşık 2 milyon 297 bin 180 çalışan ile 183 bin 497 işyerinin kayıt dışı olduğunu tespit ettiklerini ve bu işletmelere ceza kestiklerini belirtti.
 
İşverenlerin desteklenmesi amacıyla 2016 Aralık ve 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarına ait yaklaşık 11 milyar TL'lik sigorta primlerini, 2017 Ekim, Kasım, Aralık aylarına ertelediklerini de hatırlatan Sarıeroğlu, bu tutarın şuana kadar yaklaşık 4 milyar TL'lik kısmını tahsil ettiklerini söyledi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR