Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'NİN ENERJİ ZİRVESİ ANTALYA'DA
TÜRKİYE'NİN ENERJİ ZİRVESİ ANTALYA'DA
8. Türkiye Enerji Zirvesi, 10-11 Ekim tarihlerinde sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Türkiye Enerji Zirvesi’nde 23 ayrı oturum düzenlendi.
11 Ekim 2017, 16:34
 
 8. Türkiye Enerji Zirvesi, 10-11 Ekim tarihlerinde sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Türkiye Enerji Zirvesi’nde 23 ayrı oturum düzenlendi.
 
BP Türkiye Dış İlişkiler ve İletişim Direktörü Hakan Türker’in konuşmacı olduğu oturumlarda enerji piyasaları tüm yönleriyle masaya yatırılarak, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasının önemine dikkat çekildi.
 
Türkiye enerji piyasasının en geniş katılımlı buluşmalarından biri olan Türkiye Enerji Zirvesi’nin sekizincisi bu yıl 10 -11 Ekim 2017 tarihleri arasında BP’nin destek sponsorluğunda Antalya Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel’de düzenlendi. Sektörü bir araya getiren ve enerjiye dair konuların tartışıldığı 23 panelin düzenlendiği Türkiye Enerji Zirvesi’nde BP Türkiye Dış İlişkiler ve İletişim Direktörü Hakan Türker, “Petrolde Yeni Normal: Düşük Fiyatlar, Jeopolitik Belirsizlikler ve Elektrikli Araçlar” başlıklı konuşmasında global enerji görünümüne dikkat çekti. Türker, sektörün bugün karşılaştığı en büyük sorununun bir yandan dünyanın hızla artan enerji ihtiyacını karşılarken bir yandan da karbon salımını azaltmak olduğunu belirtti. Bu çerçevede Türkiye’nin enerji görünümünü değerlendiren Türker, Türkiye’de de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasının önemine dikkat çekti.
 
Türkiye enerji sektörünün güncel ve önemli konularının ele alındığı zirvede firmalar tarafından sürdürülen sosyal sorumluluk çalışmaları da ödüllendirildi. BP Türkiye, yol güvenliği konusunda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları nedeniyle "Altın Varil" ödülüne layık görüldü.
 
image
 
Türkiye Enerji Zirvesi’ne BP Türkiye’den Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, BP Akaryakıt Türkiye Bayi Satış Müdürü Erol Varlık, BP Türkiye İletişim Müdürü Eda Gökay, BP Akaryakıt Türkiye Yatırım Müdürü Yiğit Meral katıldı. BP Zirve’de bir de stand açtı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) destekleriyle yapılan ve enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Türkiye Enerji Zirvesi’ne kamu ve özel sektörden en üst düzey isimler katıldı. Yerli ve uluslararası enerji şirketlerinin yöneticilerinin yanı sıra, sektörün sivil toplum kuruluşları da gerek konuşmacı gerekse delege bazında Zirve’de temsil edildi.
 
8. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında, alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı toplam 23 oturum düzenlendi. Oturumlarda enerji piyasaları tüm yönleriyle masaya yatırıldı ve yol haritası belirlendi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR