Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY IRAK AMBARGOSUNA KARŞI
KUZEY IRAK AMBARGOSUNA KARŞI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuzey Irak ile ticaretin sürmesi gerektiğini belirterek, "Ticaretle ekonomiyle ilgili faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.
27 Eylül 2017, 07:11
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuzey Irak'a yönelik ekonomik ambargonun tehlikeli bir söylem olduğunu dile getirerek “Ticaretle, ekonomiyle ilgili faaliyetlerimizi devam ettireceğiz" dedi.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert açıklamaları sürerkenEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci,Kuzey Irak ile  ticaretin sürmesi gerektiğini belirterek, "Ticaretle ekonomiyle ilgili faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Son Bakanlar Kurulu toplantısında ve yaptığımız görüşmelerde de bu görüşümüzü değiştirmemize neden olacak bir karar alınmadı" dedi.
 
"SON DERECE YANLIŞ"
 
Kuzey Irak'a  yönelik yaptırım kararı alınıp alınmayacağı sorusuna yanıt veren Zeybekci, Rusya ile yaşanan krizi anımsattı. Rusya'nın ilk ticarete dokunduğunu ve Türkiye'ye ticaretle ders vermeye çalıştığını ifade eden Zeybekci şöyle devam etti:
 
"Bu son derece yanlıştı. Kuzey Irak konusunda aynı yanlışı yapmamızı pek uygun görmüyorum. Hükümet olarak, ülke olarak, benim devletimin menfaatleri farklı bir şey dediği zaman, o karar net olarak alınır. Biz de Ekonomi Bakanlığı olarak onu emir telakki eder, öyle hareket ederiz. Ama şu anda bakanlık olarak refleksimiz, normal seyrinde devam etmesi. İsrail'le de çok şeyler yaşadık ama ticaretin devam etmesinden yana oldum. Mısır'da da böyle oldu. Kuzey Irak'ta da, devlet olarak ekonomiyle ilgili kararlar alınmadıkça, böyle olmalı."
 
"EKONOMİK AMBARGO TEHLİKELİ BİR SÖYLEM"
 
Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik tavrına ilişkin hükümette tartışma yaşanıp yaşanmadığına değinen Zeybekci, herkesin farklı bir yaklaşımı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
 
"Çok daha fazla görüş vardır. Herkesin farklı bir yaklaşımı var. 25 bakan varsa, o kadar çok görüş var demektir. Bu noktada Ekonomi Bakanlığı ‘duygusuz, kapitalist bakanlık' olarak algılanabiliyor. Ama Ekonomi Bakanlığı olarak bizim görüşümüz sadece ve sadece Türkiye'nin menfaati. Ekonomik ambargo tehlikeli bir söylem. Ambargo koyduğunuzda satışlarınız duruyor. Diyebilirsiniz ki, ‘Musul-Kerkük kutsal davamız, sen hala ticaret' diyorsun. Ama benim işim ticaret. Ben Ekonomi Bakanı'yım. 8-9 milyar dolarlık bir ticaretten, Türkiye'nin menfaatinden bahsediyoruz" diye konuştu.
 
Bunların şahsi görüşü olduğunu söyleyen Zeybekci, "Ama Rusya da doğalgaz hatlarını kapatmadı. Hatta Ukrayna'ya karşı bile kapatmadı" diye konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR