Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YAHOO TARİHE KARIŞIYOR
YAHOO TARİHE KARIŞIYOR
Bundan yaklaşık 6 ay önce Verizon’a 4,8 milyar dolara satılan Yahoo’nun yeniden yapılanma süreci başladı. Anlaşma kapsamında yüzde 49.5’lik bölümü Verizon’a geçecek olan Yahoo’nun kalan bölümü, Altaba Inc. adında yeni şirkete dönüşünüyor.
10 Ocak 2017, 18:43
 
 
İnternet operasyonlarını Verizon'a satan Yahoo, adını Altaba olarak değiştirecek
 
Ana internet varlıklarını Verizon Communications'a satan ve elinde Alibaba Group Holding ve Yahoo Japan hissedarlığı kalan Yahoo Inc, adını Altaba Inc olarak değiştirme kararı aldı.
 
Yönetim kurulunda üye sayısını 5'e indirecek olan Yahoo'da CEO Marissa Mayer de kuruldan ayrılacak.
 
Bundan yaklaşık 6 ay önce Verizon’a 4,8 milyar dolara satılan Yahoo’nun yeniden yapılanma süreci başladı. Anlaşma kapsamında yüzde 49.5’lik bölümü Verizon’a geçecek olan Yahoo’nun kalan bölümü, Altaba Inc. adında yeni şirkete dönüşünüyor. Şirketin SEC’e ilettiği yazılı dökümanda yer alan bilgilere göre, Marissa Mayer ve Yahoo kurucu ortağı David Filo diğer dört yönetim kurulu üyesiyle birlikte Yahoo yönetim kurulundan istifa ediyor.
 
image
 
Açıklamaya göre Altaba’nın yeni yönetim kurulunda Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney ve Jeffrey Smith olmak üzere beş isim yer alıyor. Eric Brandt Altaba’nın yönetim kurulu başkanı oluyor. Altaba, Yahoo’nun Alibaba’daki yüzde 15 ve Yahoo’nun Japonya’daki yüzde 35.5 Yahoo Japan hisselerinden oluşuyor. Şirketle ilgili henüz yeterli detay paylaşılmasa da Altaba’nın bir yatırım şirketi olarak çalışacağı belirtiliyor.
 
Yahoo’nun geri kalan kısmı ise, operasyonel işlerini satın alan Verizon’a entegre ediliyor. Süreçteki önemli bir pürüzse, Yahoo’nun peşpeşe güvenlik ve gizlilik konusunda geçmiş skandallarla gündeme gelmesiyle ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz Ekim’de Verizon, güvenlik skandalları nedeniyle, Yahoo anlaşmasından 1 milyar dolar indirim istemişti. Yahoo tarafından paylaşılan SEC dökümanında, “güvenlik durumları” nedeniyle, Verizon’ın taleplerine göre yeniden pazarlığın mümkün olabileceğine de değiniliyor

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR