Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BANVİT BREZİLYALI OLDU
BANVİT BREZİLYALI OLDU
Banvit'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Banvit'in toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 79.48'ini oluşturan hisseleri, Brezilya merkezli tavuk üreticisi BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı BRF GmbH'ya 915.06 milyon liraya satışı için dün hisse satış sözleşmesi imzalandı.
10 Ocak 2017, 18:11
 
Türkiye'nin beyaz et denince akla ilk gelen markalarının başında gelen gıda devi Banvit Brezilyalılara satıldı
 
Türkiye'nin önde gelen gıda şirketlerinden Banvit Bandırma Sanayii, Brezilya merkezli gıda üreticisi BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı BRF GmbH'ya satıldı.
 
BRF'nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "BRF 2017 yılına yeni bir gelişme ile başlıyor; Türkiye'de yeni bir üretim birimi ile ayaki izi alanımızı genişlettik. BRF dünyanın en büyük helal piliç tüketicisine ulaştı" denildi. 
 
Banvit'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Banvit'in toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 79.48'ini oluşturan hisseleri, Brezilya merkezli tavuk üreticisi BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı BRF GmbH'ya 915.06 milyon liraya satışı için dün hisse satış sözleşmesi imzalandı. image
 
Açıklamada, sözleşmenin imzalanmasının ardından BRF ile Katar merkezli Qatar Investment Authority iştiraki olan Qatar Holding LLC arasında, yüzde 60'ı BRF, yüzde 40 ise Qatar Holding'de bulunmak kaydıyla yeni bir ortaklık oluşturulacağı, yeni ortaklığın kurulması ile birlikte sözleşme tahtında alıcının tüm haklarını devralacağı, işlemin kapanışı ile birlikte yeni ortaklığın, şirketin paylarının yüzde 79.48'inin sahibi olacağı belirtildi. 
 
Açıklamada sözleşmede toplam satın alma bedelinin hisse başına 11.51 lira olmak üzere toplam 915.06 milyon lira olarak belirlendiği, ancak hisse devrinin yapılacağı tarih itibariyle düzenlenecek ara bilanço ve gelir tablosu çerçevesinde belirlenecek olan net borçluluk durumu, işletme sermayesi, FAVÖK ve ilgili tarihteki ABD Doları/Türk Lirası döviz kuruna dayalı olarak gerçekleştirilecek fiyat uyarlamalarına tabi olarak azalabilecek veya artabileceği belirtildi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR