Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL'A YENİ HAL KOMPLEKSİ
İSTANBUL'A YENİ HAL KOMPLEKSİ
İstanbul'un yeni halinin görselleri yayımlandı. 450 bin metrekare araziye kuracak olan hal değişen tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek büyüklükte ve dünyaya örnek kompleks olacak.
15 Kasım 2016, 13:29
Tuzla Aydınlı bölgesinde açılacak İstanbul'un yeni halinin görselleri yayımlandı. 450 bin metrekare araziye kuracak olan hal değişen tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek büyüklükte ve dünyaya örnek kompleks olacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kozyatağı’nda şehir trafiğinin içinde kalan Kadıköy Yakası Sebze-Meyve Hali Tuzla’ya taşıyarak bölgedeki kamyon trafiğine son veriyor.
 
image
 
Tuzla’da TEM ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na çok yakın bir alanda yer alacak sebze-meyve hali için, Şifa Mahallesi-Aydıntepe Yolu ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki güzergahta da bir dizi kavşak ve yol çalışması yapılacak. Belediye Meclisi’nin hal alanını genişletmek için bazı parselleri bu araziye katması nedeniyle arazinin ortasında kalan yol projesini yana çekmek için de yolun güney kesimdeki askeri alandan yer alınacak. Yol projesi kapsamında ‘ring yol sistemi’ ve geniş otoparklar da düşünüldü.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Dünyaya örnek olacak bir hal projesi yapacağız.” fikri hayata geçiriliyor. 
 
image
Yeni inşa edilecek olan hal kompleksi, uluslararası standartlarda, altyapı ve hijyen sorunu olmayan, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek, gelişmelere açık ve alan ihtiyacını karşılayabilecek. Mal giriş ve çıkışlarının, yükleme, depolama, satış vb. tüm hareketlerin en hızlı ve kontrollü yapılabilecek, mal indirme ve satış alanlarının farklı güzergahları kullanarak trafik oluşturmayacak, esnaf, idari personel ve tüm müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte sosyal tesisler ile donatılmış olması ön planda tutuluyor. Yeni Hal kompleksi inşaatın Ocak ayında başlaması ve bir yıl içinde hizmete alınması hedefleniyor.
Hal projesi kapsamında ise; yaş sebze-meyve hali ve kuru gıda hali ile et ve et ürünleri, ofis, büro, konaklama yeri, cami, lokanta, hamam, postane, sigorta, banka, finans kurumları, katlı otopark, yönetim binaları, spor alanları, sağlık tesisi alanı, eğitim alanları, yeşil alanlar sosyal tesis alanları, yol alanları, hal alanı içinde ihtiyaç duyulan diğer donatı ve hizmet alanları yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla'ya yapılacak halden İzmit'in de istifade edeceğini açıklamıştı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR