Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK İŞ ADAMI ROMANYA'DA TUTUKLANDI
TÜRK İŞ ADAMI ROMANYA'DA TUTUKLANDI
Romanya Suç ve Terör Organizasyonlarını İnceleme Başkanlığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında veregi kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurmaktan tutuklanan Halil Bulut ülkde Büsküvi İmparatoru olarak tanınmakta.
5 Kasım 2016, 13:52
 
Romanya'da bisküvi kıralı olarak da bilinen iş adamı Halil Bulut, vergi kaçakçılığı suçlamasıyla Romanya'da tutuklandı.
 
Romanya Suç ve Terör Organizasyonlarını İnceleme Başkanlığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında veregi kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurmaktan tutuklanan Halil Bulut (52), ülkenin en büyük yerel bisküvit üreticilerinden Rostar'ın da sahibi.
 
image
 
BERABERİNDE 5 KİŞİ DAHA ALINDI
 
Romanya medyasında yer alan habere göre Bulut ile beraber; 2011-2015 yılları arasında organize suç örgütü kurmaktan dolayı aralarında Raluca Anamaria Blaj ve oan Tudoran'ın da bulunduğu 5 kişi daha göz altına alındı.
 
image
 
SAHTE FATURA İDDİASI
 
Grup üyelerinin hayali tedarikçilerle sahte fatura düzenlediği belirtilirken, 13.63 milyon euroyu bulan alımların Rostar üzerinden faruralandırıldığı ve bu şekilde vergi yükümlülüklerini en azana indirgemek istediklerine dikkat çekildi.
 
Romania Insider'ın haberine göre Bulut ve beraberinde göz altına alınanların mahkemenin alacağı karar neticesinde bir ay hapis cezası alabilir.
 
ÖZAL'IN TEŞVİKİ İLE ROMANYA'YA GİTTİ
 
 Halil Bulut, daha önce Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, 1980 öncesi Habur'da sınır ticareti yaptığını belirtmişti. Bulut, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "Alın çantayı gidin Romanya'ya" telkini sonrası bu ülkeye gittiklerini ifade etmişti.
 
Aynı zamanda Romanya vatandaşı da olan Urfalı Hali Bulut'un, bu ülkede bir çok üst düzey siyasetçi ile yakın ilişkisinin bulunduğu belirtiliyordu.
ekointernet

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR