Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1 MİLYON KART VERECEK BANKA ARANIYOR
1 MİLYON KART VERECEK BANKA ARANIYOR
AB, Türkiye’de banka arayışında. Suriyeli mültecilere doğrudan yardım için hazırladığı program kapsamında 2017 başına kadar 1 milyon kart dağıtacakKaynak: AB, 1 milyon kart verecek banka arıyor
14 Eylül 2016, 08:41

 

Avrupa Birliği (AB) Türkiye'de tam 1 milyon yeni kart verecek banka arıyor.

 

AB'nin Türkiye'deki Suriyeli mültecilere doğrudan yardım için hazırladığı program hakkında AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides,soruları yanıtladı.

Ekim 2016'da ilk yüklemeleri yapmaya başlayacaklarını belirten Stylianides, "Dünya Gıda Programı (WFP) kapsamında çalıştığımız firmalar ile çalışmaya devam edeceğiz. Bunun dışında şu anda Türkiye'de banka belirleme sürecimiz neredeyse bitti. Coğrafi olarak Türkiye'de en çok yayılmış olan bankayı seçmeyi istiyoruz.

2017'nin ilk çeyreğinde 1 milyon mülteciye ulaşmış oluruz diye tahmin ediyorum" dedi.

348 milyon euroluk fonu debit kartla verecek AB'nin geçmiş uygulamalardan farklı olarak bu kez harcamada bir ürün sınırlaması getirmeyeceğini belirten Stylianides, "En kırılgan göçmenleri hedefleyen bir proje olduğu için de herhangi bir sınırlama getirmedik. Kart elektronik debit kart olacağı için de bir sınırlama getirmek mümkün değil zaten" dedi.

Program kapsamında kartlı ödeme sistemleri şirketleri de işin bir ucundan tutacak. Birleşmiş Milletler ve AB ile halihazırda bu konuda projeler yapan Mastercard ve Visa da projenin diğer yüklenici firmaları olacak.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR