Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİN İLE ANLAŞMA İMZALADI
ÇİN İLE ANLAŞMA İMZALADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Çin’de devlet başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi. Erdoğan, Jinping ile enerji ve ‘terörizme karşı işbirliği’ anlaşmaları imzaladı
4 Eylül 2016, 14:48
 
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, G20 Zirvesi'ne katılmak üzere Hangzhou'da bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bugün bir araya geldi.
 
Xi Jinping, Türkiye'nin geçen yıl G20 Antalya Zirvesi'ni başarıyla düzenlediğini hatırlattı ve Hangzhou Zirvesi'nin hazırlıkları için Türk tarafının Çin'le yoğun temaslarda bulunduğunu belirtti.
 
İki tarafın ortak çabalarıyla Erdoğan'la daha önce vardığı fikir birliklerinin hayata geçirildiğini dile getiren Xi Jinping, Çin-Türkiye diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 45. yıldönümü münasebetiyle ikili stratejik ortaklık ilişkilerinin daha ileri seviyeye taşınması için çaba göstereceklerini kaydetti.
 
Türkiye'nin, Çin'in güvenliğine zarar verecek herhangi bir girişime müsaade etmeme taahhüdünü takdirle değerlendiren Çin Cumhurbaşkanı Xi, terörle mücadele ve güvenlik alanında yürütülecek ortak çalışmalardan somut neticeler alınmasını ümit ettiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Çin'le yatırım, enerji, uzay teknolojisi, tarım, turizm ve terörle mücadele gibi alanlarda işbirliğini derinleştirmenin yanı sıra, altyapı tesisleri inşası ve üçüncü piyasalarda ortaklık konusunda da işbirliği yapmak istediklerini söyledi.
 
İki lider, görüşmenin ardından enerji, gıda ürünlerinde kontrol ve karantina gibi alanlarda çeşitli işbirliği anlaşmalarının imzalanmasına tanıklık etti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR