Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
A-101 PATRONLARINA FETÖ GÖZALTISI
A-101 PATRONLARINA FETÖ GÖZALTISI
FETÖ operasyonu Türkiye'nin en büyük perakende markalarından olan A101 patronlarına sıçradı.A101, English Home” mağazaları ve Memorial Hastanelerinin sahipleri Turgut Aydın ve Yaşar Aydın hakkında yakalama kararından sonra Turgut Aydın Trabzon'da yakalandı.
16 Ağustos 2016, 09:21
 
 
FETÖ operasyonu Türkiye'nin en büyük perakende markalarından olan A101 patronlarına sıçradı.
 
A-101 , English Home mağzaları ve Memorial Hastanelerinin sahipleri Turgut Aydın ve Yaşar Aydın hakkında yakalama kararı çıktı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği FETÖ operasyonunda, bünyesinde A-101 marketler zincirini de bulunduran Yeni Mağazacılık A.Ş. sahipleri hakkında yakalama kararı  sonrası polis geniş çaplı arama operasyonları neticesinde Turgut Aydın'a ulaştı 
 
A101 mağazaları ve Memorial Hastaneleri sahibi Turgut Aydın ve Yaşar Aydın için gözaltı kararı çıktı  A101 marketler zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde gözaltına alındı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda, terör örgütü adına faaliyette bulunan  Yeni Mağazacılık A.Ş. isimli firmanın patronları Turgut Aydın ve Yaşar Aydın ile çalışanı olan 113 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
image
          TURGUT AYDIN
 
ŞİRKETLERE EL KOYMA VE ARAMA KARARI
 
Şüpheliler hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Dair Kanuna Muhalefet, Nitelikli Dolandırıcılık, Özel Belgede sahtecilik, Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet ve Suçtan Kayhaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından işlem yapılacak.İddialara göre şirketlere yönelik arama ve el koyma kararı verildi.
 
1600'DEN FAZLA MAĞAZASI VAR
 
Türkiye genelinde 1600'den fazla mağazası bulunan A101'in sahibi konumundaki Yeni Mağazacılık'ın yönetiminde Turgut, Ahmet Yaşar ve Ayhan Aydın yer alıyor. Şirketin 104 milyon liralık kayıtlı sermayesi bulunuyor 
 
image

AKFA HOLDİNG İLE İLİŞKİSİ TESPİT EDİLİNCE OPERASYON YAPILMIŞ

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, bugün operasyon yapılan Akfa Holding ile A101'in sahibi Yeni Mağazacılık A.Ş arasında irtibat' tespit edildi. AA'nın haberinde şöyle denildi: "Akfa Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından yapılan incelemelerde, A-101 marketler zincirinin holdingle ilişkisinin tespit edildiği ve bu nedenle arama yapılan şirketler arasına dahil edildiği bildirildi."

A101’den arama açıklaması

 

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında arama yapılan parakende devi A101'in Yönetimi yazlı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Şirketimiz, 17-25 Aralık 2013 sonrasında FETÖ/PDY’ye karşı tavrını belirlemiş ve olaya müteakiben A101 hisseleri, Bank Asya’dan satın alınmıştır" denildi.
 
A101 yönetiminden yapılan yazılı açıklamada; “16 Ağustos 2016 tarihinde saat 06.00'da A101 Genel Müdürlüğüne yönelik olarak mali şube birimi tarafından FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde bir arama yapılmış ve 12.00'de sona ermiştir ve emniyet mensupları binamızdan ayrılmıştır. Emniyet güçleriyle yakın işbirliği içerisinde bulunularak talep edilen her türlü bilgi ve belge sunulmuştur. Emniyet güçleri de bu sırada A101'in ticari faaliyetlerinin kesilmemesi için azami dikkat göstermişlerdir. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. Yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla görevimizin başında olup 81 il ve 840 ilçede faaliyetimize devam etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada A101’in tavrını 17-25 Aralık sonrası açıkça ortaya koyduğu belirtilerek, “Şirketimiz, 17-25 Aralık 2013 sonrasında FETÖ/PDY'ye karşı tavrını belirlemiş ve olaya müteakiben A101 hisseleri, Bank Asya'dan satın alınmıştır. Konuyla ilgili gerek kamuoyu gerekse devlet kuruluşları ve yetkilileri en üst seviyede bilgilendirilmiş ve onay alınmıştır.

Dolayısıyla şirketimizin, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne tehdit oluşturan FETÖ/PDY ya da başka bir illegal yapılanmayla hiçbir kurumsal, finansal ve ticari bağı bulunmamaktadır. A101 olarak bugüne kadar milletimizin ve devletimizin yanında yer aldık, bundan sonra da ülkemizin istikrarı ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” denildi.

NUR CEMAATİ PARALELCİ DEĞİL AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

 
15 Temmuz sonrası sosyal medyada A -101 sahiplerinin FETÖ destekçisi oldğu yönünde haberler çıkmış,birkaç mağazaya yönelik küçük çaplı protestolar gerçekleşince Nur cematine yakın bedirhaber.com  haber sitesinde Hüsnü Bayram'ın açıklaması yayınlanmıştı.
 
İşte o açıklama haberi
 
Hüsnü Bayram , A-101 mağazaları sahibi Turgut Aydın ve Yaşar Aydın için; Bu arkadaşlar bizim 30 40 senelik halis nur talebesi dava arkadaşımız. Bunlara iftira atanlar zındıkaya bilerek veya bilmeyerek yardım ediyor." dedi.
 
Hüsnü Bayram ağabeyin konu ile ilgili açıklaması şöyle ;Muhterem Ağabeylerim ve Kardeşlerim;
 
Halis bir nur talebesi olan, A101 mağazalarının ve Memorial Hastanelerinin sahibi Yaşar Aydın kardeşimizin paralelci olduğuna dair tezvirat ortalıkta dolaşmaktadır. Bu sebeple bir bölgede mağazalarına çirkin saldırı yapılmıştır ve bu gergin ahvalde başka saldırılar da muhtemeldir.
 
Bu kardeşimizin rahmetli muhterem Salih Özcan, Said Özdemir ve Ahmed Aytimur ağabeylerimizle ve muhterem Hüsnü Bayram ağabeylerimizle güzel münasebetleri olmuştur ve olmaktadır.
 
Merhum Salih Özcan, Ahmed Aytimur ve Said Özdemir Ağabeylerimiz(zevceleri Rahime Annemiz) Yaşar Aydın kardeşimizin hastanelerinde tedavi kabul etmişlerdir, pek çoğunuzun malumu.Başka diğer ağabeylerimizle de mutlaka münasebetleri olmuştur hepsini bilemiyorum.Ayrıca Cumhurreisimizin hemşehrisi ve aile dostudur.Her Salı evinde Risale-i Nur dersi olmaktadır.
 
image
 
Netice-i kelam paralelcilerle bir münasebeti yoktur.Bizlere eş, dost, akraba cenahından çok soruluyor, bu yanlış malumatı ve su-i zannı tadil edersiniz diye beray-ı malumat.
 
A101 mağazaları ve Memorial Magğazaları sahibi Turgut Aydın ve Yaşar Aydın beyler ile Hüsnü Bayram Ağabeyleri kendi evinde iftara davet etmiş ve evinde de her salı Risale-i Nur dersleri devam etmektedir.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR