Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK TELEKOM İŞTEN ATMALAR İLE AKLANACAK MI ?
TÜRK TELEKOM İŞTEN ATMALAR İLE AKLANACAK MI ?
Önümüzdeki günler Türk Telekom açısından iç açıcı geçmeyebilir. 2 üst seviyede yönetici ve 290 FETÖ destekçisi işten atıldı temizlendiniz mi ? FETÖ'ye ne ölçüde destek verdiniz bunu öğrenebilecekmiyiz ?
13 Ağustos 2016, 19:41
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında daha önce gözaltına alınan ve daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan Türk Telekom tepe yöneticilerinden Erkan Akdemir'in şirtketten ayrıldığı duyuruldu.
 
FETÖ soruşturmasında gözaltına alınarak 18 gün sorgulama için gözaltında tutulan ve mahkemeye çıktıktan sonra serbest kalan Erkan Akdemir ve Coşkun Şahin'in Türk Telekom ile ilişkisi kesildi.
Ayrılma kararı  Türk Telekom yönetimince '' istifa ettiler '' şeklinde açıklanmasına rağmen iddialar şirketin bu iki yöneticiyi istifaya zorladığı ,bir yönü ile işten attığı yönünde.
 
image
 
Erkan Akdemir ile gözaltına alınan ve Coşkun Şahin de görevinden istifa ile ayrıldı açıklaması yapan ,15  Temmuz gecesinin şaibeli şirketi Türk Telekom ,290 çalışanını işten çıkarıp üst seviyede yöneticilerini istifaya zorlayarak temize çıkacak mı ?
 
TÜRK TELEKOM'A KAYYUM ATANMALI
 
'' 15 Temmuz insanlık suçu '' olan darbe girişimi gecesinin, en dikkat çeken bir odak noktası da FETÖ/PDY’nin darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve işten çıkarılmalarla  '' Türk Telekom '' olmuştu.
 
15 Temmuz sonrası ,Türkiye'de birçok firma terörün destekçisi olarak OHAL kapsamında alınan kararla kapatılırken ,15 Temmuz öncesi FETÖ şirketlerine akıttığı paralar,kadrosuna kattığı personel ve şaibeli yöneticiler ile neden hala kayyum atanmıyor ? 
 
image
 
Önümüzdeki günler Türk Telekom açısından iç açıcı geçmeyebilir. 
 
Biz Şeffaf Gazete olarak daha fazla olacağı inancımız olan ,fakat şirketin şu an 300 olarak açıkladığı işten atmaların çok minimize göstermelik olduğu,onbinlerce çalışanı FETÖ tarafından yerleştirildiği iddiaları sağır sultan tarafından duyulmuş adeta.
FETÖ yuvası olduğu iddia edilen  Türk Telekom'a acilen kayyum atanıp 15 Temmuz'un bu karanlık odağı aydınlatılmalıdır.
 
2 üst seviyede yönetici ve 290  FETÖ destekçisi işten atıldı temizlendiniz mi ? FETÖ'ye ne ölçüde destek verdiniz  bunu öğrenebilecekmiyiz ?
 
TÜRK TELEKOM İLE İLGİLİ ŞOK FETÖ  İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR MU ?
 
Türk Telekom’da 20 bin kişinin FETÖ kumpaslarıyla tasfiye edildiği iddia edildi. Kurumun 2006-2010 yılları arasında devlete KPSS’siz memur yerleştirme için üs olarak kullanıldığı belirtiliyor. Askeri okullardakine benzer mobbinglere maruz kaldığını söyleyen binlerce çalışan dava hazırlığında.
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Telekom'daki yapılanmasına ilişkin şok gerçekler ortaya çıktı. Örgüt elemanlarının 2006'dan itibaren kurumu ele geçirmeye başladığı, 2011'e kadar 20 bine yakın kişiyi tasfiye ettiği iddia edildi.
 
FETÖ'nün Telekom'u devlet içine KPSS'siz memur yerleştirme çalışmalarında üs olarak kullandığı da öğrenildi.
 
Sabah Gazetesi'nin emniyet kaynakları ve FETÖ mağdurlarının ifadelerinden elde ettiği bilgilere göre, 2006-2010 yılları arasında Türk Telekom her yıl 600 uzman personel aldı. Bu personeller 6 ay Telekom'da çalıştıktan sonra devletin çok farklı mekanizmalarına yerleştirildi.
 
image
 
Türk Telekom'da sadece 2006 ile 2011 yılları arasında 20 binin üzerinde toplamda ise 30 bin kişinin işine son verilmiş.
 
Telekom'da insan kaynakları müdürü iken Doğu'ya sürülmekle tehdit edilen Murat Hakan ise, bu yapının altın vuruşunu 2009'da yaptığını ifade etti. Bu tarihte özel bir tasfiye planı uygulandığını ve bu dönemde önemli mevkilere atananların yüzde 80'nin FETÖ'cü olduğunu söyleyen Murat Hakan şöyle devam etti:
"Bu iş için il müdürlerine prim dağıtıldı.
 
Parayı alan bu yöneticiler kadrolaşmada özel olarak görevlendirildi. Hepimizin hayatını karartılar, üzüntüden şeker hastası oldum. Toplam 20-30 bine yaklaşan bir kıyım söz konusu. Ardından da hukuk duvarına çarptık. Araştırıldığında ortaya çıkacaktır. Görevden alınan hâkim ve savcılarının birçoğu Telekom dosyalarında çalışıyor."image
 
TÜRK TELEKOM 2 YÖNETİCİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
 
 Türk Telekom'dan KAP'a yapılan açıklamada, TTNET Bireysel İş Birimi CEO'su ve Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir ve Türk Telekom Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin'in Türk Telekom grubundaki görevlerinden ayrılma kararı aldıkları belirtilerek şöyle denildi:
"TTNET Bireysel İş Birimi CEO'luğu pozisyonu kaldırılmış olup TTNET Bireysel İş Birimi CEO'suna doğrudan bağlı olarak görev yapan birimler Türk Telekom CEO'su Rami Aslan'a bağlı olarak görev yapacaklardır."
Açıklamada Aslan'ın mevcut görevlerine ilaveten Avea Genel Müdürü'ne ait görevleri de üstleneceği kaydedildi.
Aslan'nın ayrıca, Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı'na ait olan görevleri de üstleneceği belirtilerek, ilgili pozisyona yapılacak atamanın kısa zamanda duyurulacağı ifade edildi.
Türk Telekom'da 15 Temmuz darbe girişiminin öncesi ve sonrasında iş akitlerini sonlandırdığı çalışan sayısının toplamda 290'a ulaştığı açıklanırken, Akdemir ve Coşkun da ifade için savcılığa çağrılmıştı.
Türk Telekom CEO'su Rami Aslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türk Telekom grup şirketlerinin müşteri odaklı entegrasyonu ve transformasyonu yolunda önemli başarılar elde edilmesini sağlayan değerli çalışmaları ve katkıları için Erkan Akdemir ve Coşkun Şahin'e teşekkür ediyoruz" dedi.”
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR