Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ ÜZEN KAPATMA KARARI
TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ ÜZEN KAPATMA KARARI
800`e yakın üyesiyle Türkiye'nin en önemli ''İş Örgütü''yapılanmalarından olan '' Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği '' OTİAD '' FETÖ Cemaati operasyonları kapsamında OHAL yasasınca kapatıldı.
10 Ağustos 2016, 20:51
 
 
Türkiye'nin dört bir tarafına yuvalanmış dernekleri ile FETÖ'nün para kaynağı olan işadamı örgütü ‘’Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ‘’ TUSKON ‘’  kapısına kilit vurulup tarihe karıştı.
 
Fethullahçı Terör Örgütü’yle  ilişkili olduğu gerekçesiyle yüzlerce dernek, sendika, vakıf ve ticarethanelere kilit vurulmaya devam ediyor.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iş dünyasına Türkiye İhracatçılar Meclisi'ni kabulünde çok sert uyarılarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün şöyle seslendi. "O örgütten dostlarınız arkadaşlarınız olabilir! Bunları savcılarımıza ihbar etmeniz lazım"
 
image
 
MODA VE TEKSTİL DÜNYASINI ŞOK EDEN KAPATMA
 
Kapatılan dernekler arasında en çok İstanbul tekstil sektörünün kalbi Osmanbey'in sanayici ve işadamları derneği OTİAD'ın kapatılması dikkat çekiyor.
 
Erdoğan'ın bu uyarıları gölgesinde Resmi Gazete’de tam liste açıklanan ve kapatılmasına karar verilen kurumlar arasında ,Türkiye'de '' Moda ve Tekstil '' sektörünün kalbi sayılan 800`e yakın üyesiyle Türkiye'nin en önemli ''İş Örgütü''yapılanmalarından olan '' Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği '' OTİAD '' FETÖ Cemaati operasyonları kapsamında  OHAL yasasınca kapatıldı.
 
image
 
OTİAD’ın kapatılmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek perdeden seslenmesi ile sıra terörle mücadele ekiplerinin eski Tuskon firmalarının üzerine odaklandı.
Daha önce istihbarat bilgileri olan üyelerden başlanarak,terörle mücadele kapsamında yapılacak araştırmalar ile  üyelerde FETÖ izi aranacağı görülüyor.
 
İstanbul Tekstil piyasasınıın güçlü temsilcilerinden olan OTİAD'da Tekstil sektörünün çok güçlü firmaları bulunmakta. 
 
GÖZLER SON 2 DÖNEM BAŞKANI VE YÖNETİM KURULLARINDA
 
Son iki dönem başkanı Ali Ulvi Orhan ile İlker Karataş ‘’ OTİAD ile başarılı işler yapmalarına rağmen 800 civarında üyesi olan büyük bir iş örgütü olmanın sıkıntılarını yaşıyorlar.Polis özellikle Bank Asya ve Türkiye Finans Katılım Bankası müşterileri olan OTİAD üyelerini mercek altına aldı.
 
BAŞKAN İLKER KARATAŞ KONUŞTU
 
Köklü ve güçlü bir dernek yapısıyla tanınan  OTİAD'ın yönetim kurulu ve üyeleri karar karşısında şaşkın ve suskun.Konunun hassasiyetinden dolayı ile ilgili dernekten ve sektörden hiçbir açıklama yapılmaması dikkat çekiyordu ki ...
 
OTİAD Başkanı İlker Karataş'tan kısa bir açıklama geldi..
 
Başkanlığını yaptığım 2 yıl boyunca ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım ,hiçbir yasadışı faaliyetin içinde olmadık.Genel bir uygulama var ve devletimiz olağanüstü şartlardan dolayı araştırmalarını yapacaktır, tabiki biz buna saygılıyız.
 
Şuan derneğimiz kapalı ,fakat biz bu sürecin geçici olduğuna inanıyoruz.Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımdan hiç birimizin kişisel ve kurumsal olarak üzerimize atılan herhangi bir suçlama yok,herhangi bir soruşturmaya muhatap olmadık.FETÖ ile hiç bir ilgimiz yok.
 
800 civarında üyesi olan büyük  bir iş örgütüyüz ,adı gecen örgüte zamanında sempati ile bakan üyelerimiz olabilir,bu tip konulardan bizim haberimiz yok ve olması da mümkün değil ,biz işimize odaklı insanlarız ,kendimizden eminiz,derneğimiz umarım tekrar açılacaktır,dedi.
 
image
                                                                                                İlker Karataş
 
OTİAD olarak FETÖ ile anılmayı hak etmedik
 
Derneğin kapatılması hakkında özel bilgi veren OTİAD yönetim kurulundan ve dernekten bazı üyeler, ,bu süreçte hiç hak etmedikleri kapatma ile karşılaşmanın dışında FETÖ ile anılmanın rahatsızlığını yaşadıklarını belirttiler.
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR