Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK TELEKOM YÖNETİCİSİ ERKAN AKDEMİR SERBEST
TÜRK TELEKOM YÖNETİCİSİ ERKAN AKDEMİR SERBEST
Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonlarda üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu Türk Telekom yönetim kademesinden 18 şüphelinin gözaltına alınmasından 4 gün sonra Erkan Akdemir ve gözaltındaki 2 yöneticinin serbest bırakılması dikkat çekti.
10 Ağustos 2016, 12:05
 
'' 15 Temmuz insanlık suçu '' olan darbe girişimi gecesinin, dikkat çeken bir odak noktası da FETÖ/PDY’nin darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve işten çıkarılmalarla  Türk Telekom olmuştu
 
23 Temmuz'da FETÖ kapsamında  gözaltına alınan ,şirketin tepe yöneticisi Erkan Akdemir çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında  Türk Telekom Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ve Teknoloji Grubu Operasyon Direktörü Nazım Efe serbest bırakıldı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, TT yöneticisi Erkan Akdemir'i 2 TT yöneticisi ile gözaltına almıştı.
 
Erkan Akdemir emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Açıklamaya göre, Akdemir, Şahin ve Efe Türk Telekom'daki görevlerine devam edecek
 
image
                                               Coşkun Şahin                                                                                                Erkan Akdemir
 
TÜRK TELEKOM GÖZALTILARI BİR YANDAN DEVAM EDİYOR
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ,Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ndeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar devam etmekte.
 
Türk Telekom yönetici kademesinden 18 şüphelinin daha gözaltına alınmasından 3 gün sonra Erkan Akdemir ve diğer gözaltındaki yöneticilerin serbest bırakılması dikkat çekti.
 
image
 
18 FETÖ cemaati şüphelisinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel dökümanın yanı sıra, FETÖ'nün örgüt içerisinde şifre olarak kullandığı belirtilen ‘1 dolarlık' banknotlar bulunduğu haberi dışarı sızdı.Bu 1 dolarlık banknotlar 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ'ye ait özel bir örgüt içi hiyerarşiyi belirlemesi olarak kabul edilmekte.
 
TT Operasyonlarında  ele geçen 1 dolarlar , kişilerin  terör örgütü ile olan ilişkisini güçlendirici delil sayılıyor..
 
Şüpheliler Gülnihal U., Uğur A., Engin U., Taner A., Mehmet K., Cengiz D., Erdal K., Mustafa U., Mustafa Ö., Abdulkadir T., Yılmaz Ö., Semih A., Nazım Ç, Serdar Ö., Hüseyin İ.,Baki Ş., Ferit K., ve Caner K. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde hala sorguda. 
 
REKLAM BÜTÇELERİ FETÖ'YE AKMIŞ
 
Türk Telekom çalışanlarına yöneltilen suçlamalar arasında ,devletin her kademesinin ,dinlenip,yazışmalarının  izlenmesi ile Türk Telekom'un büyük reklam bütçelerinin FETÖ destekçisi reklam şirketlerine,ajanslara,internet haber sitelerine ve FETÖ'destekçisi yazılı görsel medyaya üstü kapalı '' Himmet ''olarak aktarılması olduğu bilgilerine ulaşıldı.
 
Türk Telekom adeta FETÖ'nün karargahı gibi 
 
Darbe girişimi gecesi sonrasında FETÖ soruşturması kapsamında kurumda acilen 198 kişinin işine son verilmişti. Uzun yıllar kamuda görev yapan CEO Erkan  Akdemir, Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ve Teknoloji Grubu Operasyon Direktörü Nazım Efe 18 gün gözaltında kaldı ve yine 4 gün önce 18 yönetici pozisyonundaki Türk Telekom çalışanı gözaltına alındı.image
 
20 Temmuz'da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Şişli Gayrettepe'deki Türk Telekom Genel Müdürlüğü binasında arama yapmıştı. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde, siber saldırılara yönelik inceleme başlatmıştı.
 
Bu operasyon ve gözaltılar gösteriyorki,bir dönem '' Türk Telekom satışı hakkında milli güvenliği tehdit '' iddiaları bu iddia sahiplaerini haklı çıkarır cinsten oldu.
 
Erkan Akdemir görevine dönüyor
 
Gözaltından sonra dün serbest bırakılan Erkan Akdemir  TT’nin özelleştirilmesi döneminde yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştü. Daha sonra CİSCO Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Akdemir, 2006 yılından sonra Avea’da genel müdürlük yapmıştı. Akdemir, TT’deki marka birleşmesinin ardından, şirketin tepe yöneticilerinden biri olarak görevine devam ediyordu.
 
Diğer serbest bırakılanlar ise Avea’da genel müdür yardımcısı olan Coşkun Şahin  yine TT’deki birleşme süreci ile TT’de genel müdür yardımcılığı görevine geçmişti. Şahin’in, darbe gecesinde çalışanların görev yerlerini terk etmesine neden olan mesaj attığı iddia edilmişti.image
 
SERBEST BIRAKILMALAR İÇİN TÜRK TELEKOM AÇIKLAMA YAPTI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Türk Telekom Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin ve Teknoloji Grubu Operasyon Direktörü Nazım Efe mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardır.
 
Yöneticilerimiz Türk Telekom’daki görevlerine devam edeceklerdir.
Türk Telekom olarakyüce Türk adaletine olan güvenimizle; milli güvenlik ve birlik karşısındaki her türlü oluşum ve unsurla mücadelede devletimize destek olmaya devam edeceğiz.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla
Türk Telekom A.Ş.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR