Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FETÖ'CÜ ŞİRKETLERİ TANIYORUZ AYIKLAYACAĞIZ
FETÖ'CÜ ŞİRKETLERİ TANIYORUZ AYIKLAYACAĞIZ
"Bunu bir cadı avına dönüştürerek de hareket etmememiz lazım. Adeta cerrah titizliği içerisinde, cerrahi yanlış yapmadan ayıklamaları isabetli yapıp, bu mücadelenin selametle yoluna devam etmesi lazım.
8 Ağustos 2016, 22:40
 
FETÖ'cü şirketleri biliyoruz
 
Darbe girişiminin ekonomiye yüzde 1 oranında dahi etkisi olmadığını söyleyen Bakan Bülent Tüfenkci, ekledi: Bu yapıya bulaşan şirketleri biliyoruz. Suça karışmış 200-250’lerle ifade edilen bir şirketler grubu var
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Türkiye'ye etkisi Rusya krizi kadardır, hatta daha da azdır. Yani ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır" dedi. Hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını, finans sağladığını, kara para akladığını bildiklerini belirten Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu: 
 
BANKALAR BAHANE ETMESİN
"Bu noktada elimizde belirlenmiş şirket isimleri var ama bunun dışında öyle 7-8- 10 binlere varan şirket sayısı yok. Bunlar belki 200-250'lerle ifade edilen bir şirketler grubu var. Bunlar suça karışmış ama bunun dışında suça karışmamış işadamlarımızın, ticaret erbabımızın rahat olması lazım. Bankalarımızın özellikle bunu bahane ederek 'Şu veya bu geçmişte bu yapıya müzahirdir' deyip kendi başlarına kararlar alıp o şirketlerin batmasına neden olmaması lazım. Çünkü bu şirketler, mal varlıkları bu milletindir. Özellikle finans kesiminin bu noktada dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Düzgün, kurallara uygun iş yapan, ticari faaliyetlerine piyasa şartları içerisinde devam eden hiçbir şirketin gelecek endişesi taşımaması gerektiğini düşünüyoruz."
 
YURT DIŞINA ANLATACAĞIZ
Hükümetin değişik bakanlarının önümüzdeki haftalardan itibaren işadamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yurt dışına, gerçekte 15 Temmuz'da ne olduğunu ve bu yapıyı geniş bir şekilde anlatacaklarını vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti: "15 Temmuz'dan sonra baktığımızda büyük endişelere neden olacak bir durağanlaşma görmedik. Türkiye'ye etkisi Rusya krizi kadardır, hatta daha da azdır. Yani ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü ilk iş gününden itibaren piyasaların tamamını açtık. Ekonominin bütün çarkları çalışıyordu, ithalat, ihracat işlemleri normal zamandaki gibi yapılıyordu."
 
SÜRATLE AYIKLAYACAĞIZ
Bakan Tüfenkci, devlet mekanizmaları içeresinde bulunan FETÖ üyelerini süratle ayıracaklarını belirterek, şöyle devam etti: "Adeta cerrah titizliği içerisinde, cerrahi yanlış yapmadan ayıklamaları isabetli yapıp, bu mücadelenin selametle yoluna devam etmesi lazım. Bu mücadele burada bitmez, uzun bir süre devam eder. Sadece 3 ay sürecek bir mücadele değildir. Bu yapıya mensup insanlar kendilerini çok iyi saklayabiliyor, devlet kurumları içinde kamufle olabiliyorlar. Önemli olan bunları bulup, ayıklamak."
 

"ELİMİZDE BELİRLENMİŞ ŞİRKET İSİMLERİ VAR"

Tüfenkci, ekonominin önemli unsurlarından olan şirketlerden de bu yapının göbeğinde olanlarla geçmişte bir şekilde bulaşmış olanların ayırt edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını, finans sağladığını, kara para akladığını biliyoruz. Bu noktada elimizde belirlenmiş şirket isimleri var ama bunun dışında öyle 7-8-10 binlere varan şirket sayısı yok. Bunlar belki 200-250'lerle ifade edilen bir şirketler grubu var. Bunlar suça karışmış ama bunun dışında suça karışmamış iş adamlarımızın, ticaret erbabımızın rahat olması lazım. Bankalarımız özellikle bunu bahane ederek 'Şu veya bu geçmişte bu yapıya müzahirdir' deyip kendi başlarına kararlar alıp o şirketlerin batmasına neden olmaması lazım. Çünkü bu şirketler, mal varlıkları bu milletindir. Özellikle finans kesiminin bu noktada dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Düzgün, kurallara uygun iş yapan, ticari faaliyetlerine piyasa şartları içerisinde devam eden hiçbir şirketin gelecek endişesi taşımaması gerektiğini düşünüyoruz."

Şeffaf Gazete.com

..
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR