Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SİGORTA ŞİRKETLERİ ÖDEMEYE BAŞLIYOR
SİGORTA ŞİRKETLERİ ÖDEMEYE BAŞLIYOR
Sigorta şirketleri darbe girişiminde meydana gelen hasarları "lütuf ödemesi" adı altında karşılamaya başladı.
31 Temmuz 2016, 22:36
 
 
15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Türkiye'nin varlığına kasteden darbe girişiminin ardından yaralar sarılmaya başlandı.
 
Sigorta şirketleri "lütuf ödemesi" adı altında vatandaşın hasarını karşılamaya başlarken, şirketler şehit yakınları ve darbe mağdurları için bağış yarışına girdi.
 
Ankara Ticaret Odası  (ATO) Ankara Emniyet Müdürlüğü ile kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış yapma kararı aldı. Demokrasi şehitlerinin aileleri için 2.5 milyon TL bağış yapan ATO, bağış çekini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya teslim etti. 
 
DOSYALAR OLUŞTURULDU
 
Sigorta şirketleri de darbe girişiminde meydana gelen hasarları "lütuf ödemesi" adı altında karşılamaya başladı.
 
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken sigorta kapsamında olmadığı halde branş ayrımı gözetmeksizin meydana gelmiş hasarları karşılama kararı aldıklarını belirterek, "Bu doğrultuda sigortalılarımıza ait, konut, araç, sağlık ve iş yerlerinde, bu olaylara bağlı bir hasar meydana gelmiş ise teminat kapsamına bakmaksızın ödeme yapacağız. 28 Temmuz itibarıyla, oto branşlarında yaklaşık 500 bin lira seviyesinde tahmini hasarı bulunan, 20 dosya ile şirketimizden talepte bulunulmuştur. Sigortalılarımızın müracaatları oldukça bu rakamın yükseleceğini düşünüyoruz. Oto branşında dosyaların önemli bir bölümünün ekspertiz işlemleri halen devam etmektedir. Ekspertiz işlemleri tamamlanan tüm dosyaların tazminat ödemesi en kısa süre içerisinde yapılacak. Oto harici branşlara bakılacak olursa; cam kırılması ve yangın branşından yaklaşık 830 bin liralık tahmini hasar hesaplanmıştır. 28 Temmuz itibarıyla süreci tamamlanan dosyalar için 23 bin liraya yakın ödeme yapılmış, diğer dosyalarla ilgili incelemeler de hızla devam etmektedir" dedi. 
 
image
 
Eureko Sigorta Teknik’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Süha Çele ise olaylarda şehit olan sigortalıların prim borçlarını sileceklerini, malları zarar görmüş olan sigortalıların maddi zararlarının karşılanacağını ve sağlık sigortalılarında oluşan her türlü tedavi giderlerinin genel ve özel şartlara bakılmaksızın tamamının limitsiz olarak ödeneceğini söyledi. Bu duyuruyu yapmalarından bu yana geçen 7 günlük süre içerisinde yüzde 80’i Ankara’dan olmak üzere 55 sigortalıdan toplam 310 bin liralık tazminat talebi geldiğini aktaran Çele, "Daha önceki duyurumuzda kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz gibi sigorta genel ve özel şartlarındaki kısıtlara bakılmaksızın hasar ödemelerinin tamamı limitsiz olarak ödeniyor" diye konuştu. Axa Sigorta 238 hasar dosyası için toplamda 905 bin lira hasar ödemesi yapılacağını açıklarken, Unico Sigorta tazminat ödemelerine başlayacaklarını duyurdu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR