Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TAPU DAİRELERİNDE FETÖ ALARMI
TAPU DAİRELERİNDE FETÖ ALARMI
FETÖ mensuplarının olası polis araştırması ve ihbarlara karşı önlem olarak, üzerlerine kayıtlı olan malvarlıklarını ,aile,yakın akraba ile yakın dost çevresine tapu devri yaptıklar.Ayrıca bu konu ile ilgili birçok tapu devir işlemi talepleri durduruldu.
31 Temmuz 2016, 00:39
 
 
Alarma geçen tapu daireleri FETÖ militanlarının Gayrimenkul devirlerini askıya aldı. İhbar korkusu ile hileli devirleri önlemek için tedbirler artırıldı
 
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ militanlarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla Türkiye genelindeki tapu müdürlükleri alarma geçti.
 
FETÖ üyelerinin tapu devirleriyle ilgili işlemleri askıya alınırken, 15 Temmuz öncesi ve sonrası FETÖ ile ilişkisi saptanan kişi ve kurumların yaptığı tapu devirleri çok titiz takip ediliyor.
 
          image
 
<span style="font-family: " pt="" sans",="" "open="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 16px;="" line-height:="" 23.2px;"="">Darbe girişiminden kısa bir süre evvel yapılan bazı tapu devirleri ihbarlar ile polis ve savcılık tarafından tespit edildi. Birçok tapu işlemi bloke edildi.
 
Şu ana kadar gelen ihbarları değerlendiren emniyet güçleri yaklaşık 250 civarında gayrimenkul satışını iptal ettirdiği bilgisine ulaşıldı. 
 
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla tüm tapu müdürlüklerini uyardı.
 
Darbe girişimiyle ilgili hakkında tutuklama, gözaltı kararı olan yada FETÖ cemaati içinde görevi olduğu tespit edilen  kişilerle ilgili alarm verildi.
 
Tapu dairelerinde işlem yapılırken en ufak şüphe duyulması halinde,ihbarda bulunulması için hem çalışanlara ,hem vatandaşlara için uyarı geldi.  Valilik, kaymakamlık, maliye, emniyet ve savcılık ile irtibata geçilmesi, işlemlerde acele edilmemesi talimatı verildi. 
 
ANADOLU'DA TÜM TAPU KURUMLARI TEYAKKUZDA
 
Taşra teşkilatlarında alınan önlemlerin yanı sıra genel müdürlükte de çeşitli önlemler alındı. Şüpheli işlemler genel müdürlük tarafından bloke edilmeye devam ediyor. Savcılık tarafından bildirilen kişi ve kurumların gayrimenkullerine de şerh koyuldu. Önlemlerin örgütle bağlantısı olmayan vatandaşların tapu işlemlerini herhangi bir şekilde etkilemediği fakat devir ve satış sürecinin araştırma sonrası gerçekleşeceği bildirildi.
 
TEMMUZ AYI İÇİNDEKİ SATIŞLAR MERCEK ALTINDA
 
Temmuz içindeki tapu devirleri mercek altına alındı,araştırmalar yurt satına yayıldı.. Darbe girişiminden kısa bir süre önce ve başarısız darbe girişiminin hemen sonrasında  yapılan bazı tapu devirleri tespit edildi.
 
Bu işlemlerden araştırılan bazı işlemler, bloke edildi.
 
FETÖ mensuplarının olası polis araştırması ve ihbarlara karşı önlem olarak, üzerlerine kayıtlı olan malvarlıklarını ,aile,yakın akraba ile yakın dost çevresine tapu devri yaptıklar.Ayrıca bu konu ile ilgili birçok tapu devir işlemi talepleri durduruldu.
 
Talepler ayrıca emniyet ve savcılık birimlerine de iletildi. Muvazaalı işlemlere aracılık eden kişiler hakkında da işlem yapılacağı öğrenildi.
 
ŞÜPHELİ İŞLEMLER ASKIDA
 
Aklama veya terörizmin finansmanı suçuyla ilişkili olduğuna dair şüpheyi destekleyen belge veya ciddi emare bulunması durumunda; Maliye Bakanlığı ilgili mal varlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik karar alabilecek.
 
Maliye Bakanı'nın ilgili mal varlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik kararı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nca (MASAK) ilgili yükümlülere tebliğ edilecek. Yükümlüler, tebliğ tarihinden itibaren 7 iş günü süresince kararda belirtilen işlemleri gerçekleştiremeyecekler.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR