Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BANK ASYA ZEDELER NE YAPACAK ?
BANK ASYA ZEDELER NE YAPACAK ?
Bank Asya’nın tasfiye süreci fiilen başladı. Kredi kartı ve diğer her türlü kredi ödemeleri Birleşik Fon Bankası’ndaki hesaplara yatırılacak. Şu an hiçbir ödeme yapılmayacakKaynak: Bank Asya'da hesabı olanlar ne yapacak
26 Temmuz 2016, 22:09

 

Bank Asya’nın tasfiye süreci fiilen başladı. Kredi kartı ve diğer her türlü kredi ödemeleri Birleşik Fon Bankası’ndaki hesaplara yatırılacak.

Şu an hiçbir ödeme yapılmayacak 29 Mayıs 2015 tarihinde yönetim ve denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen ve 18 Temmuz 2016'da faaliyetleri geçici olarak durdurulan Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) tasfiye süreci başlatıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), TMSF tarafından düzenlenen satış ihalesine teklif gelmemesinin ardından Bank Asya'nın faaliyet izninin kaldırılmasına karar verdi.

SÜRECİ TMSF YÖNETECEK

TMSF tarafından dün yapılan açıklamada, "Bankaya ilişkin çözümleme süreci olumsuz neticelendiğinden, 18 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla bankanın faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verildi. Gelinen son aşamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 107. maddesinin son fıkrası gereğince bankanın faaliyet izninin kaldırılmasının BDDK'dan talep edilmesine karar verilmiş, TMSF'nin bu talebi üzerine alınan BDDK kararıyla Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin faaliyet izni kaldırılmıştır. Alınan bu karar, bankanın TMSF tarafından yürütülecek tasfiye sürecinin başlaması anlamına gelmektedir" denildi.

image

MUDİLERE ŞU AN ÖDEME YOK

Türkiye'de mevduatın 100 bin TL'ye kadar olan kısmı, TMSF güvencesi altında bulunuyor. Fakat, Bank Asya'da mevduatı olan kişilere şu aşamada ödeme yapılmayacağı belirtiliyor. TMSF'nin mevduatların geri ödenmesi ile ilgili yeni bir karar alması bekleniyor.

HİÇBİR BANKACILIK FAALİYETİ YAPMAYACAK

Bank Asya bu süreç içerisinde bankacılık faaliyeti gerçekleştiremeyecek. Açıklamada, "Bankadan kaynak çıkışına neden olacak hiçbir ödemenin yapılması ve kredi kartı/kredi/senet ödemesi dışında hiçbir ödemenin kabul edilmesi mümkün olmayacak" denildi. Tasfiye süreci boyunca, kredi kartı ve diğer her türlü kredi ödemeleri Birleşik Fon Bankası'na yapılacak.

BANK ASYA'NIN KAPATILMA SÜRECİ

4 Şubat 2015: TMSF bankanın yönetim kurulu ve genel müdürünü değiştirdi.

29 Mayıs 2015: Yönetim ve denetim TMSF'ye devredildi.

1 Mart 2016: 9 aylık çözümlenme süresi 3 ay uzatıldı.

24 Mayıs 2016: Satış ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

15 Temmuz 2016: Satış ihalesine teklif gelmedi.

18 Temmuz 2016: Faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

23 Temmuz 2016: Faaliyet izni kaldırıldı.

BORSA KOTUNDAN ÇIKARILDI

Borsa İstanbul yönetimi, satış süreci başarısız sonuçlanınca, işlem sırasını 6 ay boyunca geçici olarak kapattığı Bank Asya'yı borsa kotundan çıkardı. Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tasfiye sürecinin başladığı duyurulan Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Borsamız Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören payları 25 Temmuz 2016 tarihinden itibaren borsa kotundan çıkarılmıştır" denildi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR