Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FETÖ'NÜN MALVARLIĞINA EL KONULUYOR
FETÖ'NÜN MALVARLIĞINA EL KONULUYOR
FETÖ’nün şantaj ve himmetle elde ettiği mal varlıklarının envanteri çıkarılmaya devam ediyor. Tapu daireleri ve bankalara yazı yazıldı. Bakan Ağbal, “Bu yolla ele geçen mallar devletin olacak” dedi
26 Temmuz 2016, 19:54

 

FETÖ’nün şantaj ve himmetle elde ettiği mal varlıklarının envanteri çıkarılmaya devam ediyor. Tapu daireleri ve bankalara yazı yazıldı. Bakan Ağbal, “Bu yolla ele geçen mallar devletin olacak” dedi

El koyulacak malvarlıkları listesi hazır 

Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişiminin ardından devletin kılcal damarlarına sızan Paralel Yapı'nın ekonomi ayağına yönelik geniş çaplı operasyon sürüyor.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında el konulan vakıf, dernek ve okulların mal varlıkları tutanak altına alındı. Örgütün para transferleri de takip ediliyor.

image

FETÖ destekçisi 75’i büyük , 930  KOBİ şirket hakkında operasyonlar başladı

FETÖ ile bağlantılı ,Fetullah Gülen cemaatinin destekçisi tüm şirketler ve sendikaların muhasebe kayıtlarına el konulmaya ,istihbaratlar değerlendirilerek araştırmaya başlandı...

16 Temmuz'dan itibaren ,tapu daireleri ve bankalara yazı yazılarak, şaibeli hatır satışları karşısında dikkatli olunması,bu durumlardaki ihbarları dikkate alıp değerlendirip terörle mücadele birimlererine acil olarak haber verilmesi istendi.

Türkiye'yi kana bulayan FETÖ örgütünün finans kaynaklı ayağında gerekli işlemlerin başlatılması talimatı verildi.  

Maliye Bakanı Naci Ağbal, örgüte yakın kişilere ait mal varlıkları ve banka hesaplarının takip edildiği ve mal kaçırmalara karşı sıkı takip  ile envanterinin çıkarılıp tutanak altına alınmaya devam ettiğini söyledi.

ŞANTAJLA ALINDI

Ağbal, çetenin el konulan varlıklarının şiddet ve şantajla, himmet adı altında toplanan paralardan oluştuğuna dikkat çekerek, "Milletten tehdit, şantaj, himmet adı altında aldıkları millete dönecek. Binalar, araçlar, bankalardaki hesaplar, kiralık yerlerdeki malzemelerin bir kısmı tutanak altına alındı" fakat örgütle bağlantılı şirketlere karşı yoğun araştırma içindeyiz '' FETÖ örgütü içli dışlı olan ,bu kişi ve kuruluşlar devletin gücünü çok ağır hissedecekler '' dedi.

image

ŞAİBELİ DEVİRLER İNCELENİYOR

Birçok şehirde şaibeli bir şekilde devredilen arsa, konut, dükkân gibi varlıklar da ortaya çıkarılıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, FETÖ'ye yakın şirket ya da kişilerin ellerindeki gayrimenkulleri geri alacak.

Belediyeler tarafından FETÖ ile iltisaklı kişi ve kurumlara yapılan arsa tahsislerinin hepsi iptal edilecek.

FETÖ'cü çeteye hizmet edip mal devirlerine aracılık eden mali müşavirler ve avukatların da listesi çıkarıldı,işadamları ayağı yukarıdan aşşağıya doğru tespit edilmeye devam ediyor.

Önceki gün yayımlanan Milli Emlak Tebliği'ne göre, kapatılan kurum ve kuruluşların mülkiyetindeki binalardaki taşınırlar, güvenlik önlemleri alınarak aynen muhafaza edilecek. Kiralama suretiyle kullanılan binalardaki taşınırlar ise öncelikle ilgili ve ihtiyacı olan kamu kurum veya kuruluşuna devredilecek.

image

BANK ASYA İLE ÇALIŞAN ŞİRKETLER GÖZALTINDA

FETÖ'nün finans merkezi olarak tespit edilip,hükümet tarafından gereği yapılıp kapatılan tasfiye sürecindeki  Bank Asya ile yoğun para trafiği olan şirketlere karşı müsamaa gösterimeyip çok tiiz araştırılma yapılacak.

Bank Asya batmasın diye, Pensilvanya'dan aldıkları emir ile hareket eden, cemaat tabanına malını mülkünü sattıran ve diğer bankalardan faiz ile para aldırıp Bank Asya'ya yatıracağız diye öncülük yapan, cemaatin merkezine yakın işadamları ile FETÖ cemaatinin  üst yönetimde, mal ve mülklerini artıran isimler tespit edildi ve hülle devirlere karşı yoğun bir istihbarat çalışması ile birçok gayrimenkulün FETÖ destekçilerinden alınıp Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'ne devredileceği belirtildi..

image

KAMUDA İŞLER AKSAMAYACAK

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan çaycıdan en üst düzeye kadar personele yönelik incelemeler ağustos ayı ortasına kadar tamamlanacak, FETÖ üyeleri tek tek tespit edilerek işlerine son verilecek. Paralel Yapı'nın kamudan temizlenmesinin ardından personel ihtiyacı hızlı bir şekilde karşılanacak. Bakan Ağbal, kamuda işlerin aksamaması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR