Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DARBE GİRİŞİMİNİN VURDUĞU HİSSE SENETLERİ
DARBE GİRİŞİMİNİN VURDUĞU HİSSE SENETLERİ
İş Yatırım'ın raporuna göre 25 Temmuz itibariyle 15 Temmuz kapanışa göre yabancı payının en çok düştüğü hisse Trabzonspor hissesi oldu.
26 Temmuz 2016, 11:02
 
15 Temmuz darbe girişimi ekonomide çalkalanmalara sebep oldu..
 
Darbe girişiminin ardından borsada işlem gören şirketlerin piyasa değeri bir haftada 78 milyar lira gerilerken, yabancıların bazı hisselerdeki paylarını önemli ölçüde düşürdüğü görüldü. 
 
İş Yatırım'ın raporuna göre 25 Temmuz itibariyle 15 Temmuz kapanışa göre yabancı payının en çok düştüğü hisse Trabzonspor hissesi oldu.
 
15 Temmuz'da şirketin hisselerindeki yabancı payı yüzde 15,8 iken, 25 Temmuz itibariyle bu oran yüzde 9,9'a geriledi. 
 
image
 
Trabzonspor'dan sonra yabancıların en çok çıkış yaptığı hisse Türk Hava Yolları oldu. Darbe girişimi sonrası haftada THY hisselerinin getirisi yüzde 16,9 gerileme kaydederken, yabancı payı da yüzde 4,34 değişim gösterdi. 
 
Bunlarla birlikte Arsan Tekstil, Çelebi, İpek Enerji, Alcatel Teletaş, Vakıfbank ve Akbank gibi şirketlerin hisselerindeki yabancı payı da darbe girişimi sonrasındaki haftada düşüş gösterdi. 
 
Darbe girişimini takip eden haftada yabancılar bazı hisselerdeki paylarını ise artırdı. Bu hisselerin başında Creditwest Faktoring geldi. Hissedeki yabancı payı yüzde 2,48 baz puan arttı. Klimasan'ın yabancı payı yüzde 2,42 değişim gösterirken, Orge Enerji'nin yüzde 1,85 baz puan artış kaydetti. 
 
BORSADA KAYBIN ÖNEMLİ KISMI BÜYÜK ŞİRKETLERE YANSIDI
 
FETÖ darbe girişiminin borsaya bir haftalık kaybı 80 milyar liraya dayanırken, zararın büyük kısmı borsanın piyasa değeri en büyük 20 şirketine yazıldı.
 
Söz konusu 20 şirketteki kayıp 49,9 milyar lirayı bulurken, 18-22 Temmuz haftasında en büyük düşüş Akbank'ta gerçekleşti. Buna göre 18 Temmuz'da borsa kapanışında piyasa değeri 35 milyar 680 milyon lira olan Akbank, bir haftada 5 milyar 920 milyon liralık erime ile 22 Temmuz'u 29 milyar 760 milyon liralık piyasa değeri ile kapattı.
 
Akbank gibi 2 şirketin daha piyasa değeri 5 milyar liranın üzerinde gerilerken, bunlar kaybı 5 milyar 908 milyon lira olan Koç Holding ile 5 milyar 670 milyon lira civarında olan Garanti Bankası oldu.
 
Yapı ve Kredi'nin 1 haftalık kaybı yaklaşık 3 milyar 608 milyon lira olurken, Sabancı Holding'inki 3 milyar 591 milyon lira, İş Bankası'nınki 3 milyar 374 milyon lira, Türk Telekom'unki de 2 milyar 520 milyon lira olarak gerçekleşti. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR