Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINAN TT ŞOK'TA
2 YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINAN TT ŞOK'TA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, TT yöneticisi Erkan Akdemir ile beraber Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin gözaltına aldılar.
24 Temmuz 2016, 10:43
 
 
AVEA Ceo'su iken Türk Telokom'daki yeni yapılanma nedeni ile TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürülüğüğüne geçen Ak Parti iktidar döneminin yıldızı en fazla parlayan yöneticilerinden Erkan Akdemir FETÖ operasyonlarının iş dünyası ve para ayağı desteği kapsamında gözaltına alındı.
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmmuz darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şok bir gözaltı daha gerçekleşti.
 
Erkan Akdemir Ak Parti döneminin yıldızı  en parlak yöneticilerindendi.Uzun yıllar kamuda görev yapan Akdemir, TT’nin özelleştirilmesi döneminde yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştü. 
 
AVEA eski Ceo'su,TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü Erkan Akdemir FETÖ'ye yardım ettiği zannı ile gözaltına alındı.
 
Türk Telekom’a bağlı TTNET Türkiye için stratejik kurumlardan biri. Cumhurbaşkanı, Başbakan başta olmak üzere tüm Türkiye Türk Telekom’un altyapısıyla haberleşiyor.
Devletin zirvesinin elektronik yazışma ve telefon trafiği de Telekom üzerinden geçiyor.Yani hem ülke sırları, hem de kişisel mahrem veriler bu stratejik kurumda toplanıyor.Türkiye'de kim hangi siteye giriyor, kimle görüşüyor gibi tüm trafik ve özel hayata dair mahrem konular fütursuzca paralel örgüte Türk Telekom’daki paralel kadrolar tarafından servis edildiği iddia ediliyor.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Çaba Şubesi ekipleri, Akdemir ve Şahin’i gözaltına aldı
 
Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Erkan Akdemir ile beraber Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin gözaltına aldılar.
 
FETÖ soruşturması kapsamında Türk Telekon önce darbecilerin işgali ve daha sonrada 198 kişinin işine son verilmesi ile en hareketli kurumlardan biri olmuştu.
 
Türk Telekom yöneticilerinden Gözaltına alınan 2.isim olan Coşkun Şahin Avea'’da genel müdür Erkan Akdemir'in yardımcılığı yapıp ,TT’deki birleşme süreci ile TT’de genel müdür yardımcılığı görevine geçmişti. 
image
 
Coşkun Şahin’in, darbe gecesinde çalışanların görev yerlerini terk etmesine neden olan mesaj attığı iddia edilmişti.
 
Gözaltına alınan Erkan Akdemir ile yakınlığı ile dikkat çeken Coşkun Şahin ile ilgili şok iddialar var.
15 Temmuz darbe gecesi Türk Telekom'un teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çoşkun Şahin'in cuma günü tüm sistemlerden sorumlu olan çalışanlarına, "Arkadaşlar durumu biliyorsunuz. Çalışma durumunda olan tüm ekipleri evlerine yollayın. Binaları kapalı hale getirin Max miktarda. Ekiplerinize erişip güvenli olduklarından emin olalım" mesajını attıp daarbeye dolaylı destek verdiği öğrenildi.Öte yandan Şahin'in abisinin ABD'de Fetullah Gülen'in dinler arası diyalog işlerini koordine eden ve terör örgütünün üst düzey isimlerinden birisi olduğu iddia ediliyor.
 
Türk Telkom daha öncede  paralel yapıya destek oluyor iddiası ile gündeme gelmişti.
 
Daha önce Gülen Cemaatine yakın Zaman, Bugün, Taraf gazeteleriyle, Aktif Haber,Gazeteport ve Rota Haber gibi FETÖ oluşumuna destek veren bu ''paralel dostu haber mecralarna '' reklam bedeli adı altında para akıtan '' TTNET Genel Müdür yardımcısı Şahin Şen işten atılmıştı.
 
Gözaltılar Türk Telekom'un içinde hala Gülen Cemaati destekçilerinin olduğunu gösteriyor.
 
Türk Telekom A.Ş. iki üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınmalarının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Türk Telekom olarak, demokrasiye katkı yolunda tüm desteğimizle devletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Şirket yöneticilerimiz, savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere savcılığa çağrılmıştır. Konuyu yakından takip ediyor, güvenlik kuvvetleri ile işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız."
 
FETÖ destekçisi olarak gözaltına alınan Erkan Akdemir kimdir 
 
TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü,eski Avea Genel Müdürü
Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Erkan Akdemir, ABD’deki Colorado Üniversitesi’nde telekom alanında yüksek lisans yapmıştır. Avea’ya katılmadan önce Cisco Systems’in Genel Müdürlüğü görevini yürüten Akdemir, bu görevinden önce Kablo Net’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, daha önce ise Eurasiasat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmüştür. 2002 yılından özelleştirme sonrasına kadar geçen dönemde Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak önemli çalışmalar gerçekleştiren Akdemir, daha önceki dönemde Telekomünikasyon Kurumu Kurul üyesi, DPT Müsteşarı Danışmanı, DPT’de Telekomünikasyon Uzmanı olarak çalışmıştır. Türk Standartları Enstitüsü ve Enka’da çeşitli görevler üstlenen Akdemir, Haziran 2009’dan bu yana Avea CEO’su, 30 Aralık 2014 tarihinden bu yana da TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR