Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'DEN BÜYÜK PARA KAÇABİLİR
TÜRKİYE'DEN BÜYÜK PARA KAÇABİLİR
Dünyaca ünlü banka JP Morgan, Türkİye'nin kredi notu yatırım yapılabilir düzeyin altına indirilirse Türk devlet ve şirket tahvillerinden 10 milyar dolar çıkış olabileceğini belirtti.
20 Temmuz 2016, 16:16
 
 
Ünlü banka JP Morgan, Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürülmesi halinde yatırımcıların Türk devlet ve şirket tahvillerinde yaklaşık 10 milyar dolar tutarında satış yapacağını belirtti. Yabancı yatırım fonlarından bazıları en az iki tane yatırım yapılabilir kredi notuna sahip olmayan ülkelere yatırım yapamıyorlar.
 
Türkiye’ye yatırım yapılabilir not veren iki kredi derecelendirme kuruluşundan Moody’s Cuma günkü darbe girişiminin ardından Türkiye’nin notunu indirim için gözden geçirmeye aldı.
 
‘MOODY’S’İN İZLEMEYE ALMASI NORMAL’
 
Öte yandan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’yi izlemeye almasının normal olduğunu ancak olumsuz bir gelişme beklemediğini söyledi. TRTHaber’de açıklamalarda bulunan Zeybekci, “Ekonomimizi çok daha hızlı şekilde toparlayacağız. Kısa sürede yatırım teşvikte ve desteklerde tarihimiz boyunca alınmış en önemli kararları
konuşuyor olacağız” dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR