Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BORSA VE BANKALAR AÇIKLAMASI
BORSA VE BANKALAR AÇIKLAMASI
Başbakan Yardımcısı Canikli, Borsa ve bankalarımız açıktır. İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ, Merkezi Kayıt Kuruluşu faaliyetlerine devam ediyor. Kısacası bütün sistemler açıktır." dedi.
17 Temmuz 2016, 22:07
 
 
Canikli'den borsa ve bankalar için açıklama
 
Başbakan Yardımcısı Canikli, Borsa ve bankalarımız açıktır. İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ, Merkezi Kayıt Kuruluşu faaliyetlerine devam ediyor. Kısacası bütün sistemler açıktır." dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Borsa İstanbul (BİST), bankalar, ATM’ler, kredi kartları sistemi, internet bankacılığı ve EFT sisteminin açık olduğunu, İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ ile Merkezi Kayıt Kuruluşunun faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, "Bütün sistemler açıktır, her şey normal olarak olağan seyrinde devam ediyor." ifadesini kullandı.
 
Başbakan Yardımcısı Canikli, yazılı açıklamasında, bankaların ve BİST'in normal çalışma düzeninde çalışmaya devam ettiğini bildirdi. 
Nurettin Canikli, şunları kaydetti:"Borsa ve Bankalarımız açıktır.
 
İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ. , Merkezi Kayıt Kuruluşu faaliyetlerine devam ediyor. ATM’ler, kredi kartları sistemi, internet bankacılığı ve EFT sistemi açıktır ve normal faaliyetlerine devam ediyor. Kısacası bütün sistemler açıktır, her şey normal olarak olağan seyrinde devam ediyor."
 
Borsa İstanbul'dan duyuru
Öte yandan Borsa İstanbul AŞ tarafından, sistem ve işleyişin kesintisiz ve tam bir surette çalıştığı, yarın itibarıyla görev ve faaliyetlerin aksatılmaksızın yürütüleceği bildirildi.
Borsa İstanbul AŞ'den yapılan duyuruda, "Borsa İstanbul AŞ, İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ (Takasbank), Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ ve tüm paydaşlarımızla birlikte sistem ve işleyişimiz kesintisiz ve tam bir surette çalışmakta olup, 18 Temmuz 2016 Pazartesi itibarıyla görev ve faaliyetlerimiz aksatılmaksızın yürütülecektir." denildi.
 
Mehmet Şimşek '' Sorun Yok '' dedi
 
Püskürtülen darbe girişimi sonrası Türkiye'nin hızla normale dönmeye başladığını belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, piyasaların vereceği tepki ve yaşanacak olası dalgalanma konusunda "Hazine Müsteşarımız ve Merkez Bankası Başkanımızla konuştum. Gereken tüm tedbirleri kararlaştırdık. Kaygıya gerek yok" mesajını paylaştı.
 
TBB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, bankacılık sektöründe olağanüstü tedbir alacak bir durum bulunmadığını bildirdi.
 
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Bankacılık sektöründe olağanüstü tedbir alacak bir durum bulunmamaktadır. Piyasalar, yarın normal seyrinde çalışmaya devam edecektir." dedi.
 
Aydın, AA'ya yaptığı açıklamada, bankaların Hazineden sorumlu yöneticileri ile durum değerlendirmesi yapmak üzere TBB'de bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
İlgili tüm kurumlarla iletişim halinde olduklarını vurgulayan Aydın, "Bankacılık sektöründe olağanüstü tedbir alacak bir durum bulunmamaktadır. Piyasalar yarın açık ve normal seyrinde çalışmaya devam edecektir. Her şey normal seyrindedir ve bu şekilde de devam edecektir" diye konuştu.
 
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR